Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

Amit a manduláról tudni érdemes
#mandula
2024.04.18.

Amit a manduláról tudni érdemes

A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes
#répa
2024.03.15.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes

A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.

Az elképesztő D-vitamin
#D-vitamin
2024.01.24.

Az elképesztő D-vitamin

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy szervezetünknek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Ezek közül is kiemelkedő a D-vitamin, amely leginkább a csontok erősségéhez járul hozzá. Mire jó még?

Egyszerű téli saláták
#saláta
2024.01.20.

Egyszerű téli saláták

Valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágysz? A saláta remek választás. Számos módon variálhatod, és ahhoz igazíthatod, hogy mi van a hűtődben.

A legjobb ételek megfázás ellen
#megfázás
2023.12.16.

A legjobb ételek megfázás ellen

A tudomány igazolta a nagymamák bölcsességét: a tyúkhúsleves valóban kitűnő megfázás ellen. Hogy még hatásosabb legyen, adj hozzá egy kevés fokhagymát. Melyek azok az ételek, amelyek segítenek elkerülni a náthát?

Vegetáriánus táplálkozás egészségesen
#vegetáriánus
2023.12.11.

Vegetáriánus táplálkozás egészségesen

Köztudott, hogy egy vegetáriánus nem eszik húst: kimarad étrendjéből a marha, csirke, sertés, és hal, illetve dönthet úgy, hogy más állati eredetű ételeket sem fogyaszt, mint a tojás, tejtermékek, zselatin, vagy méz.

Ismerd meg a gyógyító tyúkhúsleves titkát!
#húsleves
2023.11.25.

Ismerd meg a gyógyító tyúkhúsleves titkát!

Fáradt vagy, tüsszögsz, fáj a fejed, bedugult az orrod, majd szétszakad a torkod, amikor nyelsz és köhögési inger gyötör? Akkor a megfázás, a nátha, a felső légúti vírusos megbetegedések egyike, vagy az influenza “kopogtat az ajtódon”. Gyorsan tenned kell valamit a tüneteid enyhítése és a betegség elhatalmasodásának megakadályozása érdekében. Vesd be te is a gyógyító hatásáról ismert tyúkhúslevest - csak a hasznodra lehet.

Testépítőknek – az izomtömeget növelő táplálkozás
#test
2023.11.12.

Testépítőknek – az izomtömeget növelő táplálkozás

Ha jársz már egy ideje edzeni, vagy végzel az otthonodban, esetleg kondiparkban saját testsúlyos edzéseket, de mégsem úgy formálódik a tested, ahogyan azt szeretnéd, akkor érdemes jobban odafigyelni arra, mit és hogyan eszel, hiszen a fejlődés javarésze a táplálkozáson múlik.

Őszi édesség fogyni vágyóknak
#fogyókúra
2023.11.10.

Őszi édesség fogyni vágyóknak

Alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már-már a közeledő tél hangulatát idézi. Varga Dóra, dietetikus új receptjét ajánljuk diétázóknak és a reform ételek iránt érdeklődőknek egyaránt.

Miért egészséges a sütőtök?
#sütőtök
2023.10.26.

Miért egészséges a sütőtök?

Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.

Finom őszi gyümölcsök és receptek
#gyümölcs
2023.10.24.

Finom őszi gyümölcsök és receptek

Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.

11 érdekes tény a vitaminokról
#vitamin
2023.10.20.

11 érdekes tény a vitaminokról

A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most 11 érdekes tényt tár fel a vitaminokról.

Mire jó a magnézium?
#magnézium
2023.09.30.

Mire jó a magnézium?

A magnézium (Mg) olyan ásványi anyag, mely létfontosságú a szervezet megfelelő működéséhez. A magnézium segít az erős csontozat kialakításában, az idegrendszer működésében, s normál tartományban tartani a vérnyomást.

Milyen vitaminokra van szüksége a fogaknak?
#fogak
2023.08.28.

Milyen vitaminokra van szüksége a fogaknak?

Legközelebb, amikor egy marék vitamintablettát veszel be, hogy biztosítsd a tested jó egészségét, jussanak eszedbe azok a vitaminok, ásványi- és tápanyagok is, amikre a fogaidnak lehet szüksége. Melyek ezek?

Mit egyek reggel, délben és este?
#egészséges táplálkozás
2023.07.08.

Mit egyek reggel, délben és este?

Ahhoz, hogy egész nap energikusak, aktívak és szellemileg frissek legyünk, nélkülözhetetlen, hogy testünket ellássuk a megfelelő tápanyagokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nem mindegy azonban, hogy melyik napszakban mit eszünk. Napközben sokszor nem egyszerű feladat megoldani minden étkezést, de egészségünk és lendületünk megőrzése érdekében fontos, hogy próbáljuk megtenni minden tőlünk telhetőt.