Főoldal / TEST / Okozhat-e gondot a szoros fehérnemű?
  2015-03-10

Okozhat-e gondot a szoros fehérnemű?

"Az egészséges viselet szempontjából mi szól a különböző férfi fehérneműk, az alsónadrágok (feszes alsók) és boxeralsók mellett vagy ellen? Sok srác a feszesre esküszik, de néhányan úgy gondolják, hogy egészségesebb laza alsót húzni."

- hirdetés -

Kedves Kérdező!

A kérdés jó. A férfi nemi szervek fiziológiájából kiindulva sokan azt hiszik, van különbség a boxeralsó és testre simuló alsónadrág között, különösen ami a spermák számát illet. A kutatások azonban még semmi hasonló eredményt nem mutattak ki. 

Egy 1998-ban készült urológiai tanulmány például arra a következtetésre jutott, hogy a fehérnemű típusa feltehetően nem befolyásolja különösképpen a férfiak termékenységét.

A férfi külső nemi szerveit a pénisz és a herezacskó képezi. A herezacskó ad helyet a két heregolyónak, s egyúttal gondoskodik arról, hogy az átlagos testhőmérsékletnél néhány fokkal alacsonyabban (34 °C) tartsa őket.

A spermák termelődését érzékenyen befolyásolja a meleg. Nagy hőségben a herezacskó izmai ellazulnak, és a herék távolabb kerülnek a felhevült testtől. Hidegben épp ellenkezőleg, az izmok összehúzódnak, s így meg tudják őrizni a néhány fokos hőmérsékletkülönbséget.

Remélem tudtam segíteni! Olyat húzz, amilyen tetszik!

(Ő.B.)

Tovább a témában: Fiúknak, Fehérnemű, Here, Pénisz, Sperma