melltartó
#Testi problémák

Melltartóméret: hogyan találd meg a helyeset?

2023.04.14.
2 perces olvasási idő

Tudtad, hogy 10 nőből 7 rossz méretű melltartót hord? Mivel ennyire magas a tájékozatlanok aránya, az én fejemben is megfordult, hogy talán nem a megfelelő méretet viselem...

Ezért is végeztem egy kis kutatást minden nő érdekében, a melltartóméret megállapításáról. Sok weboldal magyarázza, hogyan találd meg a helyes melltartóméretet, és táblázatokkal szemlélteti, hogyan határozd meg a tökéletes méretet. Ebben a cikkben elmagyarázzuk a fontos tudnivalókat arról, hogy hogyan döntsd el ezt a módszert használva, hogy mekkora a melltartó méreted.

Hogyan mérd meg a melltartóméreted?

Először is, vedd fel a kedvenc melltartódat, amiről úgy gondolod, hogy a legkényelmesebb, és a melleidnek is megfelelő tartást ad. Aztán szükséged lesz egy rugalmas mérőszalagra (arra a fajtára, amit a varrónők is használnak). Egy barátra is szükséged lehet, hogy segítsen a mérésben, mivel nehéz a mérőszalagot a megfelelő helyen a tested körül tartani. Az elő mérést a mellkasod körül, éppen a melleid alatt végezd. Most kerekítsd ötre vagy tízre ezt a számot, hogy megkapd a körméretedet. Ha a körméreted 1-4 vagy 6-9 közötti szám lesz, akkor a következő egész számra kerekíts, mivel a melltartó márkák csak egész számúakat vagy 5-ösre végződő számú melltartókat gyártanak.

A második mérést a melled legteltebb része körül végezd, úgy, hogy rajtad van a kedvenc melltartód. A mell alatti körméret és a mellbőség különbsége adja a melltartó méretét. Az alábbi táblázat alapján be tudod sorolni.

Melltartóméret-táblázat:

A kosár

13 cm különbség

B kosár

15 cm különbség

C kosár

17 cm különbség

D kosár

19 cm különbség

DD = E kosár

21 cm különbség

F kosár

23 cm különbség

G kosár

25 cm különbség

Miután elvégezted a méréseket, lehet, hogy rájössz, hogy te azok közé tartozol, akik eddig nem a megfelelő méretet viselik.

Mi van, ha nem kapható a méreted a boltban?

Igazán úgy gondolom, hogy az egyik ok, amiért annyira sok nő nem a megfelelő melltartóméretet hordja, az, hogy a boltokban csak nagyon korlátozott számú, sztenderd méret kapható. És mi persze úgy gondoljuk, hogy nekünk valahogyan bele kell illenünk ebbe a limitált méretválasztékba, ami egyszerűen nem valószerű. Ilyen esetekben a legtöbb nő megelégszik a nagyjából passzolóval, vagy ami éppen kapható, akcióban, és a legszebb színben. Te ne elégedj meg ilyenekkel! Kényelmetlen és egészségtelen is!

Végezz professzionális mérést

Teljesen összezavarodtál a méricskélésben? Úgy érzed, nem tudtad pontosan elvégezni az utasításokat? Előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy kiszámoltad, nem a megfelelő méreted kaptad. Amikor legközelebb útnak indulsz melltartót vásárolni, ne légy szégyenlős tanácsot kérni valakitől, aki nap, mint nap ezzel foglalkozik. A bolti eladó minden bizonnyal tud neked segíteni a helyes méret felkutatásában, ha elbizonytalanodnál.

Mit nem szabad tapasztalnod a megfelelő méret esetén?

Mivel annyira sok nő hord rossz méretű melltartót, úgy gondoltuk, érdemes lehet megemlíteni, mik lehetnek a jelei annak, ha rossz melltartó méretet viselsz. Az alábbi listából megtudhatod, mikor ints búcsút a melltartónak, amit hordasz. A melleknek nem szabad alul kikandikálniuk a melltartóból, amikor a karodat a fejed fölé emeled. Ha igen, akkor próbáld ki az eggyel kisebb körméretet. A melltartó középső részének, ami a melleid között van, laposan a mellkasodhoz kell simulnia. Ha nem, próbálj ki egy számmal nagyobb kosárméretet!

A melltartód pántjának egy szintben kell lenni a tested körül. Ha a pánt felcsúszik a hátadon, az azt jelenti, hogy a pánt túl rövid. A melltartó pántok csak 10%-ban adhatják a melltartó tartását. Ha a melltartó pántok tartják az egészet, akkor fontold meg az eggyel kisebb körméretet. A melleknek kényelmesen bele kell illeszkedniük a melltartó kosarába, anélkül, hogy kicsúsznának alul vagy fölül, vagy ráncolnák a melltartó anyagát. A melltartó pántodnak nem szabad bevágniuk. Ha ez történik, próbálj ki nagyobb pánt méretet, vagy más stílusú melltartót.

(KamaszPanasz - Sz.D.L.)