Testi problémák, mell

#Testi problémák #mell

43 db cikk a témában

Álterhesség: csalóka tünetek
#terhes
2024.03.09.

Álterhesség: csalóka tünetek

Az álterhesség az, amikor egy nő azt hiszi, hogy gyereket vár, de valójában nem is terhes. Ilyenkor terhességre utaló tünetek jelenhetnek meg. Hogyan lehetséges ez?

A nemi érés zavarai lányoknál
#nemi érés
2024.01.02.

A nemi érés zavarai lányoknál

A lányoknál a nemi érés zavara 2,5-szer gyakoribb, mint a fiúk esetében. Ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk e jelekkel és mihamarabb szakemberhez forduljunk.

Amit a mellről tudni kell
#mell
2023.09.23.

Amit a mellről tudni kell

Az ideális női mellről mindenkinek van valamilyen elképzelése, ezért lehet, hogy már kamaszkorban amiatt aggódsz, hogy túl kicsi, túl nagy, túl széles, esetleg nem elég kerek a formája.

Melltartóméret: hogyan találd meg a helyeset?
#melltartó
2023.04.14.

Melltartóméret: hogyan találd meg a helyeset?

Tudtad, hogy 10 nőből 7 rossz méretű melltartót hord? Mivel ennyire magas a tájékozatlanok aránya, az én fejemben is megfordult, hogy talán nem a megfelelő méretet viselem...

Ha különböző méretűek a melleid
#mell
2022.07.27.

Ha különböző méretűek a melleid

A különböző méretű mellek teljesen normálisak. Egészen gyakori a lányoknál a különböző méretű mellek vagy mellbimbók előfordulása, különösen a pubertás alatt. Mindenki más, és nincs két olyan nő, akinek ugyanolyan melle lenne. Sőt, az aszimmetria (amikor az egyik testrészünk például a kezeink egy kicsit különböznek egymástól) meglehetősen gyakori jelenség az embereknél.

Kicsi a melled? Aggodalomra semmi ok!
#mell
2022.07.22.

Kicsi a melled? Aggodalomra semmi ok!

Ha van valami, ami hasonlít a fiúk méret-komplexusaihoz, akkor az a lányok mell-komplexusa. Kevés olyan testrész van a női testen, ami annyi mélyről feltörő, komoly lelki krízist okozna, mint éppen a mell mérete. Jobb esetben az elégedetlenség csak egy múló tünet, serdülőkorod felejthető problémája. Rosszabb esetben azonban kitart akár egy életen keresztül is.

#mellbimbó
2021.01.02.

7 dolog, ami miatt fájhat a mellbimbód

Nemcsak a nők szenvednek mellbimbó fájdalmakkal. Férfiaknak is lehet érzékeny a mellbimbójuk, ami akár vérezhet és váladékozhat is. Ha ilyet észlelsz, ne ijedj meg – van rá ésszerű magyarázat. Persze ez egészségügyi gondokra is utalhat, ami miatt orvoshoz kell menned.

#gynecomastia
2018.01.26.

Mi a gynecomastia?

A görög eredetű szó a férfiak nem tipikus, rendszerint jóindulatú mellnagyobbodását jelenti, mely valamilyen hormonális zavar következtében alakul ki. Csecsemőkorban, pubertáskorban és felnőtteknél egyaránt megjelenhet.

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?
#mellbimbó
2016.07.23.

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?

Úgy érzed, hogy nem olyan a melled, mint a legtöbb lányé? Olyan mintha nem is lenne mellbimbód? Akkor lehetséges, hogy Te is a befelé forduló mellbimbók problémájával állsz szemben.

#mell
2016.05.12.

Így növeld a mellméretedet természetes módon

Vannak olyan lányok, akik elégedettek a mellükkel, mások azonban szeretnék, ha dúsabb idomaik lennének. Jó hír, hogy a megfelelő edzés és étrend természetes úton növelheti a melleid méretét. Sajnos azonban ezek a technikák csak minimális növekedést eredményezhetnek.

#csomó
2016.04.15.

Csomó a mellben: bajt jelez?

A biológiatanárom mesélte, hogy létrejöhetnek növekedés közben csomók a mellben. 16 éves vagyok. Ezek még azok a csomók, vagy valami baj van?

Szőrszálak a mellbimbónál - Mit kezdjek velük?
#szőrszál
2015.12.12.

Szőrszálak a mellbimbónál - Mit kezdjek velük?

14-15 éves koromban fekete szőrszálak jelentek meg a mellemen (a bimbó környékén). Azt olvastam, hogy tanácsos ezeket kihúzni egy csipesszel. Hát azóta is kihúzgálom őket, de azt vettem észre, hogy így csak megerősödnek. Ezen kívül van, hogy befele nőnek, vagyis szőrbenövés alakul ki, ilyenkor tűt használok. Okozhatok ezzel valamilyen károsodást?

#mellbimbó
2015.11.22.

Mitől száraz a mellbimbóm?

Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy a mellbimbó mitől lehet száraz? Válaszát előre is köszönöm! Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#mell
2015.11.12.

Befelé forduló mellbimbó fiúknál - A szakértő válaszol

15 éves fiú vagyok és van egy nagy problémám: befelé forduló mellbimbóm van. Azon gondolkodtam, hogy meg lehetne-e ezt változtatni sebészeti beavatkozás nélkül. Néha, amikor hideg van, rendes irányba kifordulnak, ám ez sosem tartós. Nem vagyok túlsúlyos, de nem is sportolok. Egy kis fizikai tevékenység vajon segítene?