mellbimbó
#Testi problémák

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?

2016.07.23.
1 perces olvasási idő

Úgy érzed, hogy nem olyan a melled, mint a legtöbb lányé? Olyan mintha nem is lenne mellbimbód? Akkor lehetséges, hogy Te is a befelé forduló mellbimbók problémájával állsz szemben.

Fontos tudnod, hogy azért, mert a mellbimbód nem emelkedik ki a bimbóudvarból, még nem biztos, hogy befelé is fordul. Lehet, hogy egyszerűen csak lapos.

Ahhoz, hogy megállapíthasd, hogy a te melled melyik típusba tartozik, finoman préseld össze a bimbóudvart (a bimbó körüli barnás részt)! Ha a mellbimbód ennek hatására kiemelkedik, akkor anatómiailag teljesen rendben vagy, ha viszont inkább behúzódik, akkor a te mellbimbód befelé forduló.

A befelé fordulásnak is vannak fokozatai: a legsúlyosabb eset, ha a bimbó semmilyen inger (hideg, szexuális izgalom, kézi- vagy műszeres stimulálás) hatására nem bukkan elő.mell

Mi lehet az oka?

A befelé forduló mellbimbó kialakulásának oka elsősorban az, hogy az átlagosnál rövidebbek a tejtermelő mirigyek kivezetőcsövei, illetve az itt található kollagén rostok.

Hogyan lehet „kifordítani”?

Műtét - A mellbimbók kifordíthatók műtéti eljárással, de nem biztos, hogy az eredmény tartós marad. A behúzódás mértéke alapján választják ki a korrekcióra legalkalmasabb beavatkozást. A műtétet végezhetik helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban is.

Hoffmann-technika - Ezzel a gyakorlattal megtanulod kiemelni a bimbódat, rendszeres alkalmazása pedig segít kilazítani a letapadásokat a mellben. Helyezd mindkét hüvelykujjad a mellbimbód tövéhez (ne a bimbóudvar széléhez, hanem pontosan oda)! Nyomd be őket a cicidbe és ezzel egyidőben húzd is szét az ujjaid! Naponta ötször ismételd!

Tünet is lehet!

Fontos tudnod, hogy a mell hirtelen változásai (pl. befelé forduló mellbimbó, ami korábban nem volt jellemző, fájdalom vagy bármi egyéb szokatlan jelenség) jelzésértékűek lehetnek. Nem kell kétségbeesni, nem feltétlenül utalnak betegségre, azonban jobb, ha ilyen esetekben felkeresel egy orvost, aki megvizsgálhat. A kamaszkori hormonváltozások könnyen kiválthatnak hasonló tüneteket.

(KamaszPanasz - Forrás: csakmiketten.hu)