mell
#Testi problémák

Befelé forduló mellbimbó fiúknál - A szakértő válaszol

2015.11.12.
1 perces olvasási idő

15 éves fiú vagyok és van egy nagy problémám: befelé forduló mellbimbóm van. Azon gondolkodtam, hogy meg lehetne-e ezt változtatni sebészeti beavatkozás nélkül. Néha, amikor hideg van, rendes irányba kifordulnak, ám ez sosem tartós. Nem vagyok túlsúlyos, de nem is sportolok. Egy kis fizikai tevékenység vajon segítene?

Kedves Levélíró!

Néhány ember zavarban érzi magát amiatt, mert másmellbimbónak, feltűnőnek érzi magát. Szerencsére semmilyen orvosi probléma nem hozható kapcsolatba a befelé forduló mellbimbókkal.

Mindig is befelé forduló mellbimbóid voltak?

Mert ha nem, akkor ez különböző orvosi problémák jele lehet, így ilyen esetekben lehet indokolt egy szakorvost is megkérdezni róla.

Ugyan plasztikai műtéttel van lehetőség korrigálni a befelé fordult mellbimbókat, ezek a beavatkozások nagyon drágák, és az is előfordulhat, hogy a mellbimbók az operáció után visszafordulnak az eredeti állásukba. Ha mégis nyugtalan vagy emiatt, beszélj róla orvosoddal. Ő biztosan segít további információkkal, elmondja a lehetőségeket.

A mozgás és a sport nem fogja megváltoztatni a mellbimbóidat, viszont boldogabbnak és magabiztosabbnak érezheted majd magad tőlük, amíg a pubertáskor alatt a tested változásokon megy át. Emlékezz arra, hogy gyakorlatilag mindenkinek (beleértve a szupermodelleket és profi atlétákat) vannak fizikai hibái, amiket szívük szerint megváltoztatnának. Ne mindig a hibáidat nézd. Légy büszke más, kitűnő tulajdonságodra, mint például hogy káprázatos a mosolyod, vagy gyönyörűek a szemeid.

(KamaszPanasz)