Táplálkozás

#Táplálkozás

727 db cikk a témában

#hajótörés
2009.07.09.

Tengervíz vagy vizelet?

A víz, mivel az emberi testnek 60% -át adja, nagyon fontos. Szükséges az idegrendszer működéséhez, a hőháztartás szabályozásához, a salakanyagok kiszűréséhez, stb. Víz nélkül 2-4 napon belül beáll a halál. E napok száma függ a fizikai igénybevételtől és a hőmérséklettől. Mit tennél egy hajótörésnél, ha ivóvíz nélkül maradnál?

#egészséges táplálkozás
2009.06.23.

Öko-Atkins diétával a testsúly csökkenésért!

Az Öko-Atkins egy újfajta diéta, amely lényege, hogy a növényi eredetű, alacsony szénhidráttartalmú ételek elősegíthetik a súlycsökkenést és javítják a koleszterin szintet.

#adalékanyag
2009.05.30.

Hizlal-E?!

Pontosan odafigyelsz arra, mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, a zsírmentes és alacsony szénhidráttartalmú étkezésre, mégsem fogysz? A jelenségben az adalékanyagok a ludasak, amelyekre kevésbé figyelünk oda.

#light
2009.04.11.

Mit nekünk a light, ha reng tőle a háj

A light, tehát kalóriaszegény termékek fogyasztása is elhízáshoz vezethet, mivel a mesterséges édesítőszerek jobban felerősítik az éhségérzetet – derült ki nemrégiben egy amerikai tanulmányból.

#kővérség
2009.02.17.

Étkezési problémák

Az étkezési problémák kétfélék. Valaki vagy túl sokat, vagy túl keveset eszik. Előbbi kóros formája a bulimia, utóbbié az anorexia.

#bioétel
2009.01.30.

Bioétellel a kilók ellen?

A bioélelmiszerek kétségtelenül az egészséges táplálkozás elemei. Ám, hogy valóban sokkal hasznosabbak-e, mint a hagyományos körülmények között előállított élelmiszerek, vitatott.

#diétázás
2008.11.15.

Diétázási tippek

A jó fogyókúra egyik alapfeltétele a mozgás. Testedzés nélkül ne is álmodj arról, hogy komoly hatást érj el! Válassz egy olyan sportot, amit szívesen csinálsz és próbáld meg heti rendszerességgel űzni.