Táplálkozás

#Táplálkozás

727 db cikk a témában

#Tv
2009.09.22.

Hogyan hizlal a TV?

Az amerikaiak átlagban több mint négy órát nézik a TV-t minden nap. Annyira lusták, hogy még a kanapéból sem bírnak felkelni, hogy elkapcsoljanak, mint a régi időkben. Eközben pedig az elhízások száma is egyre növekszik.

#falás
2009.09.12.

5 dolog, amit tudnod kell a falásról

Nos, mindannyian tudjuk milyen az, amikor nekiülünk, és válogatás nélkül falunk. Tömjük magunkba a mérhetetlen mennyiségű kaját, és közben nem is gondolunk arra, hogy ezzel szervezetünknek mekkora kárt okozunk.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára
#étrend
2009.09.10.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára

A gyerekek számára összeállított egészséges étrend ugyanazon az elven alapszik, mint a felnőttek étrendje. Minden embernek szüksége van ugyanazokra a típusú táplálékokra – például vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, fehérjére és zsírra. Az eltérő korú személyek számára összeállított étrend csupán a speciális táplálékok mennyiségében különbözik.

#gyorskaja
2009.09.05.

A gyorskaják fogyasztásának 6 fő szabálya

Lehet a gyorskaja egy egészséges étrend része? Valószínűleg azt gondolod, nem. A legtöbben úgy vélik, hogy egy étel nem lehet egyszerre gyors és egészséges. Ez azonban nem feltétlenül van így.

#evés
2009.09.04.

Edd magad egészségesre!

Nincs mit szépítgetni a tényeken: gyerekeink jelentős százaléka túlsúlyos. Nem helyesen pufók, hanem túlsúlyos vagy elhízott. Ma Magyarországon száz gyerekből tizenöt kövérnek számít. Egyre több óvodás, kisiskolás küzd meg nap mint nap a testére, lelkére nehezedő túlsúllyal.

#elhízás
2009.09.03.

A fogyókúrával kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A túlsúly nem betegség; alig eszek mégis hízok; kevesebb vizet iszok, tehát fogyok; a gyümölcslé egészséges, bármennyit ihatok belőle; lefogytam, most már bármennyit ehetek. Néhány olyan tévhit azok közül, amik nagyon megnehezítik a vágyott cél - a formás alak és egészséges test - elérését.

#kávé
2009.08.16.

A jeges kávé veszélyei

A nagy melegben igazán frissítő egy jó jeges kávé, ám utána jobb, ha kihagyod az ebédet, vagy egyenesen az edzőterembe mégy, mivel egyes jeges kávékkal annyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, mint egy teljes étkezéssel – figyelmeztet egy rákkutató alapítvány.

#táplálkozás
2009.08.14.

Tanulmány a nyugati étrend hatásairól

Egy új felmérés bebizonyította, hogy a fejlett országokban elterjedt étrend növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. A tejtermékek fogyasztása úgy tűnik, védelmet jelent a szív- és érrendszeri kockázati tényezőkkel szemben. A metabolikus (anyagcserével kapcsolatos) szindróma (tünetegyüttes) több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti.

#tej
2009.08.13.

A tejfogyasztás növeli az élettartamot

Azok a gyerekek, akik sok tejterméket fogyasztanak, például joghurt, sajt, tej, egy tanulmány szerint sokkal tovább élnek, mint a kevésbé „tejivó” társaik. Egy 1930-as tanulmány alapján 75 évvel később kezdték el átnézni az eredményeket Bristolban és Queenslandban a kutatók 4374 angliai gyermek bevonásával. Nyilvánvalóan mára már ők nagypapák és nagymamák.

#táplálkozás
2009.08.12.

A kalória vagy a zsír mennyisége számít?

A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például a zsírból, a proteinből, a szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K-vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos más funkciója is van.

#evés
2009.08.08.

Mi a baj a gyorskajával?

A gyors kaja amerikai találmány. A mai fiatalok körében nélkülözhetetlen, az amerikai kölykök szinte mind ezen nőnek fel. De mi történik a testünkkel ha csak gyors kaját eszünk?

#fogyás
2009.08.07.

Amit a fogyásról tudni érdemes

Bár a kutatók lázasan dolgoznak azon, hogy a csinos, zsírpárnáktól mentes alak eléréséhez szükséges spanyol viaszt feltalálják, annál biztosabbat még ma sem tudnak ajánlani, hogy „a garantált fogyás érdekében fogyasszunk kevesebb kalóriát, mint amennyire szervezetünknek szüksége van”.

#fehérje
2009.07.18.

A sikertelen fogyókúra oka - fehérjék

A fehérjék a táplálékunk 10-15%-át kell, hogy alkossák egészséges ember étrendjében. Legfontosabb forrásai: húsfélék, tojás, tej, sajt, illetve joghurt, hüvelyesek, gabonák, diófélék, magok.