Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

188 db cikk a témában

Tippek, hogyan vond magadra a lányok figyelmét?
#lány
2022.11.20.

Tippek, hogyan vond magadra a lányok figyelmét?

Ha sikereket szeretnél elérni a lányoknál, meg kell tanulnod néhány ügyes praktikát. Nem, itt most nem a ruhákról, vagy a külsőről lesz szó, hanem arról, hogy hogyan okozhatsz mély benyomást a számodra kedves lánynál. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, melyeket akár azonnal be is vethetsz.

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?
#szerelem
2022.09.22.

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?

Napjainkban az online térben való kommunikáció szinte elengedhetetlen kelléke a tinik udvarlásának. Természetesen találkoztok és esetleg beszélgettek is az iskolában, kommenteltek a Facebookon vagy lájkoltok az Instagramon, de amikor éppen egyiket sem csináljátok, vagy épp randira hívnád életed szerelmét, nos, akkor elképzelhető, hogy kénytelen leszel őt felhívni (hacsak nem írásban teszed ugyanezt).

Mennyit várj, mielőtt felhívod?
#randi
2022.03.06.

Mennyit várj, mielőtt felhívod?

Egy nap? Három nap? Egy hét? Az egyik legnagyobb és legijesztőbb kérdés, amit az ember magától megkérdezhet, miután túlvagytok egy látszólag sikeres randin, hogy mikor hívd fel.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy
#szerelem
2021.12.30.

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy

Azon töprengsz, vajon szerelmes vagy-e? Különösen boldog, izgatott és örömteli érzés fog el, amikor azzal a bizonyos személlyel együtt vagy, de ennél több kell ahhoz, hogy eldöntsd, mit jelentenek ezek az érzelmek valójában. Szerencsére mi összegyűjtöttük azt a 7 jelet, amely segíthet felismerni, hogy valóban szerelmes vagy-e.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?
#elfojtott érzelmek
2021.10.25.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?

Egy átlagos élet során egy ember gyakorta szeretné kifejezni az érzelmeit! Csakhogy megakadályozza benne az a társadalmi, családi minta és elvárás, amelyet gyermekkorunktól hallunk és tanulunk. Emiatt aztán később csak nagyon nehezen tudunk megszabadulni a lelki terhektől, amelyeket a ki nem mondott gondolatok, érzések okoztak.

#vágy
2021.10.08.

A vágy hiánya

Mindenki másra vágyik. Van, amikor konkrétan meg tudjuk fogalmazni vágyaink netovábbját, van, hogy nincsenek rá szavaink, csak egy mélyről jövő sóvárgás - talán egy hiányzó puzzle-darab - az, amit érzünk.

#hazudik
2021.09.21.

A hazugság jelei

A hazugságok kiderítése olykor nehézségeket okozhat, azonban egy kis gyakorlattal és néhány hasznos módszer elsajátításával képes lehetsz majd megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

#normális
2021.09.16.

Mi a normális? Ki a normális?

Annyit hallani, hogy „Te nem vagy normális! Megőrültél!?”. Vagy sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak? Mi az, ami abnormálisnak számít?

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia
#fóbia
2021.08.11.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia

Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.

#döntés
2021.08.09.

Dönts már végre! Az elbizonytalanodás okai

A te életed is döntések sorozata: pirítóst reggelizz vagy lekváros kenyeret, a fekete pólót vedd fel vagy inkább a zöldet, busszal vagy gyalog menj, kérj segítséget a házi dolgozathoz és ha igen kitől?

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

Miért kell edzened az önértékelésedet?
#önértékelés
2021.07.29.

Miért kell edzened az önértékelésedet?

Állj meg egy pillanatra! Hogy érzed most magad a bőrödben? Miként vélekedsz saját magadról és mennyire van rád hatással, hogy mások mit gondolnak rólad?

#kudarc
2021.07.24.

Mit tanítanak a kudarcok?

Kudarcot vallani nem a legkellemesebb érzés. Pedig a kudarc ugyanúgy az életed része, mint a siker vagy a győzelem.