Lélek, család

#Lélek #család

287 db cikk a témában

#szülő
2011.07.24.

Utálom a szüleimet!

Kedves szakértő! Egy tinédzser lány vagyok, akinek túlságosan is szigorúak a szülei. Nem engedik meg, hogy topban vagy miniszoknyában járjak, nem sminkelhetek, és nem hordhatok ékszereket.

#diákmunka
2011.07.14.

Munkaötletek tinédzsereknek

A jelenlegi gazdasági helyzet következtében sok fiatal nem képes „hagyományos” nyári munkát találni a helyi kiskereskedésekben. Nyugalom, még rengeteg módja van annak, hogy egy kamasz valahogy egy kis pénzt keressen.

#alkotmány
2011.04.20.

Érinti-e a kamaszokat az új alkotmány?

A parlament hétfőn elfogadta Magyarország új alaptörvényét, amely várhatóan jövőre lép életbe. Oké, hogy ettől hangos a média, de vajon tudod-e, milyen változásokkal kell majd szembenézned a mindennapokban?

#kapcsolat
2011.04.17.

Ha a szüleid utálják a párod

Találtál egy csodálatos barátnőt vagy barátot. A dolgok nagyszerűen mennek. Szárnyalsz a boldogságtól. Süt a nap, csiripelnek a madarak, szép az élet. Bemutatod a szüleidnek. A szüleid ki nem állhatják.

#szülők veszekednek
2011.03.31.

Amikor a szülők veszekednek

Úgy tűnik, mintha a szüleid állandóan veszekednének? Mondjuk, hogy éppen a szobádban pihensz, egy újságot olvasol, és a zenelejátszódat hallgatod. A ház másik felében beszélgetést hallasz. Halkan kezdődik, de egyre hangosabb és erélyesebb lesz. Feltekered a hangerőt, mert már torkuk szakadtából kiabálnak.

#szülő
2011.03.09.

Kamaszkori viselkedési problémák

Milyen a normál tinédzser viselkedése? A legtöbb szülő felkészül a bizonyos mértékű dacra, hangulatingadozásokra, és a családi szabályok elutasítására.

#nevelőszülő
2011.02.17.

Amikor egy nevelőszülő jön be a képbe II.

A legfontosabb dolgok egyike, amit magadért megtehetsz, ha felismered az új szituáció miatt kialakult új érzéseid, amelyek közül néhány konfliktust is okozhat.

#nevelőszülő
2011.02.16.

Amikor egy nevelőszülő jön be a képbe

Egy nevelőszülő más, mert ő valaki olyan, akit az apukád, vagy anyukád hívott a családba. Néha ez a nevelőszülő olyan, mintha egy idegen hirtelen belépett volna az életed legintimebb részeibe. Nagy nyomás lehet rajtad, hogy jól kijöjjetek egymással.

#sex
2011.01.31.

Merj beszélni szüleiddel a szexről!

Hidd el, hogy a szüleid igenis tudnak olyan kiváló tanácsokat, szexuális információkat adni a szexszel vagy a szexuális egészséggel kapcsolatban, melyek nagyban segíthetik a te döntéseidet.

#csontvelő
2011.01.10.

Életet ajándékozott karácsonyra

Egy angliai kisfiú, Robert, a legfurcsább, egyben a lehető legértékesebb karácsonyi ajándékot adja öccsének, történetesen a saját csontvelőjét!

#téli szünet
2010.12.18.

Szünidei tanácsok: sportolj, ápold a kapcsolataidat

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Lehet, hogy eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!

#karácsony
2010.12.17.

5 tipp, hogy az ünnepekre is egészséges maradj!

Anya a stresszt piheni ki, a gyerekek az utolsó sütin veszekednek, a nagybácsi felköhög, mielőtt ünnepélyesen felszeletelné a pulykát, és a legjobb barátod éppen sms-ekkel bombáz.

#rossz jegy
2010.11.23.

Rossz jegyet kaptam, hogy mondjam el otthon?

"Előfordul, hogy néha rossz jegyet hozok haza, és egyszerűen nem vagyok képes megmondani a szüleimnek. Ha kettest kapok, azt még elmondom, de az egyeseket nem merem. Tudom, hogy nem vernek meg érte, de egyszerűen nem megy. Mit tegyek?"

#testvér
2010.10.11.

A testvérek közötti versengés

Ugyanaz a nevetek, nagyon sok mindenben hasonlítotok külsőre is, és akár az életed árán is megvédenéd őket. Akkor miért is ilyen nehéz kijönni a testvérekkel? Bár a testvérek közötti versengés oka örök rejtély marad, a köztük lévő kapcsolatot lehet javítani és fejleszteni.