Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#daganat
2012.07.15.

Ha valamelyik szülőd rákos: az érzelmeid

Valószínűleg rengeteg különböző dolgot fogsz érezni mialatt fel kell dolgoznod azt a tényt, hogy valamelyik szülőd rákos. Hidd el, sok más hasonló cipőben járó tini is érzett már pont úgy, ahogyan te érzel most.

#siket
2012.06.23.

Interjú egy siket lánnyal: „A tánc adta vissza a hitemet”

A 16 éves Márföldi Bea szeptembertől a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium tanulója lesz a táncművészeti tagozaton, színházi táncot, valamint kortárs és modern táncot tanulhat öt évig. Ő lesz a legfiatalabb az osztályban, de van még egy különbség közte és a többi tanuló között.

#vezetés
2012.06.16.

Az anyukám vezetés közben SMS-ezik. Hogyan szoktathatom le róla?

„Mit csináljak, ha már kértem az anyukámat, hogy hagyja abba a vezetés közbeni SMS-ezést és világossá tettem a számára, hogy a barátaim és én rosszul érezzük magunkat emiatt. De még mindig aggódok, hogy ugyanúgy csinálja, amikor nem ülök mellette a kocsiban.”

#stressz
2012.06.08.

Hogyan kezeld tiniként biztonságosan a stresszt?

Túlterhelt vagy? Fáradt és ideges? Frusztráltnak érzed magad és nem tudod, hogy mit kezdj a dühöddel? Állandóan ideges vagy, ha vizsgázol, vagy ha autót kell vezetned? Elégedetlen vagy a családoddal, a tanulmányi eredményeddel, utálod, vagy sérelem van benned az egyik barátod iránt?

#blog
2012.06.01.

Fruzsi blogja: a lehetetlen sikerülhet

1990. március végén születettem. Születésemkor az orvosok nem vették észre, hogy süket vagyok. Pár nappal később a szüleim hazavittek. 1 és fél éves voltam, amikor édesanyám sejtette, hogy valami baj van velem, mivel sokszor szólított a nevemen, de én nem figyeltem rá, folytattam a játékot.

#gyereknap
2012.05.27.

Gyereknek lenni nem gyerekjáték

A XXI. században kicsit mást jelent gyermeknek lenni, mint korábban. Mi a különbség? Mi változott? Van még értelme a gyereknapnak?

#Rakonczay Gábor
2012.05.23.

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

#szökés
2012.05.20.

Elszöknél otthonról? Nem éri meg!

Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Magyarországon évente mintegy tízezer esetben jelentenek be gyerekeltűnést a rendőrségen. Közel egy százalékuk soha nem kerül elő.

#pofon
2012.03.09.

Amikor elcsattan az a bizonyos pofon

A családon belüli erőszak sokkal gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk. Sajnos gyerekek, tinik, nők és férfiak életét keseríti meg, hogy az otthon melege helyett egy fenyegető közegbe kell hazatérni nap, mint nap.

#sztori
2012.02.25.

Oszd meg velünk a te történeted!

Van egy sztorid, amelyet megosztanál a többiekkel? Szeretnéd, ha mások is láthatnák gondolataidat? Annyira bántja valami a lelkedet, hogy nem tudsz tőle szabadulni? Írd meg nekünk a te történetedet! Ha megosztod a történetet, könnyen lehet, hogy másoknak is segítesz.

#erőszak
2012.02.11.

Az erőszak ellen a sportban

Az egyesületben, szervezett sportban résztvevő gyermekekre rengeteg veszély leselkedik, így megalázó beavatási szertartások, verés, lelki terror vagy szexuális zaklatás is akár.

#tánc
2012.02.06.

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.

#anyaság
2011.12.29.

Milyen valójában anyának lenni? (2. rész)

Gyakran megbélyegzik azokat, akik fiatalon válnak szülővé, és ez néha megnehezítheti az életüket. Gerda számára az egyik legrosszabb dolog tinédzserkorú anyaként, hogy el kell viselnie az emberek negatív reakcióit.