Lélek, család

#Lélek #család

287 db cikk a témában

#anyaság
2011.12.29.

Milyen valójában anyának lenni? (2. rész)

Gyakran megbélyegzik azokat, akik fiatalon válnak szülővé, és ez néha megnehezítheti az életüket. Gerda számára az egyik legrosszabb dolog tinédzserkorú anyaként, hogy el kell viselnie az emberek negatív reakcióit.

#tévé
2011.12.23.

Tévé és net kell a téli szünetben

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a héten kezdődő téli szünet alatt.

#karácsony
2011.12.16.

A karácsony lényege a családi együttlét

Csupán a lakosság egytizede szerint szól a túlzott pénzköltésről az ünnep, a megkérdezettek többsége az együtt töltött idő fontosságát és a pihenést tartja a karácsony legfontosabb részének.

#baleset
2011.11.18.

A szülők elvesztése halálos balesetben

Napjainkban egyre többször hallani halálos áldozatokat követelő közúti balesetekről. A szörnyűségek feldolgozása mellett a balesetet követő időszakban a túlélő gyermekeknek meg kell küzdeni a szülők elvesztésével is, ami szintén komoly feladat.

#anyaság
2011.11.18.

Milyen valójában anyának lenni?

A legtöbb tinédzser terhesség véletlenül következik be, és sok lányból fiatalon anyuka lesz, még akkor is, hogyha talán még nem érzi magát késznek arra, hogy szülővé váljon. Két fiatal anyukával beszélgettünk arról, hogy igazából milyen is kamaszként egy babával.

#gyász
2011.11.01.

Gyász: miután elvesztünk valakit…

Egy szeretett ember eltávozása még a legtöbb felnőtt számára is sokkoló és fájdalmas lehet, de ha ezt az igen nehéz időszakot tiniként kell megélned, könnyen előfordulhat, hogy az eddig felépített kis világod pillanatok alatt széthullik.

#pesszimizmus
2011.10.11.

Pesszimista országban élünk

A helyzet változatlan - mondja kissé rezignáltan Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A rövid és tömör megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült Európa 27 országának lelki állapotáról, lelki egészségéről.

#szülő
2011.09.29.

Hogyan éld túl a ciki szülőket?

Szüleid azt hiszik még most is menők, mint tini korukban? Nyilvánvalóan könnyebben tudod tolerálni ezt a jelenséget, hogyha otthon vagy, de mi van akkor, ha elmentek együtt valahova? Hogy élheted túl, ha cikin viselkednek a szüleid? Ha félsz kimenni az utcára a szüleiddel, akkor próbálj meg segíteni rajtuk - adj nekik tippeket! Íme a mieink.

#szülő
2011.09.18.

Amikor a szülők csalják meg egymást…

Ha a szüleid megcsalják egymást, fájdalmat érzel. És legyen belőle válás vagy sem, úgy érezheted, hogy soha nem leszel túl rajta. De egy bizonyos idő után, lehet hogy hónapokba, sőt évekbe is telhet, de tudsz majd velük erről beszélni düh és félelem nélkül.

#gyermekvédelem
2011.09.01.

Gyermekvédelmi központok

Bajban vagy, de nem tudod, kihez fordulj segítségért? Az alábbi listából válaszd ki a hozzád legközelebbi gyermekvédelmi központot, és vedd föl velük a kapcsolatot!

#anya
2011.08.26.

Túlságosan aggódik az anyukád?

Az anyukád meg akarja mondani, hogyan éld az életedet? Vagy minden döntésedet ellenőrzi? Nem kell aggódnod, továbbra is élvezheted a kedves tulajdonságait, ha megtanulod, hogy kezeld a kevésbé kellemeseket.

#bébiszitter
2011.08.16.

Bébiszitter leszek: cseréljünk pelenkát!

A bébiszitterkedés egyszerre lehet jól jövedelmező és mulatságos. De mint minden munkának, így ennek is vannak olyan mozzanatai, amelyet egyikünk se szeret csinálni. Ilyen például a pelenkacsere.

#szökés
2011.08.11.

Elszöknél otthonról?

Amikor kicsi voltál, szöktél el otthonról? Talán összepakoltál magadnak egy hátizsákot, és elmentél az egyik barátodhoz. De egy kis idő után már el is felejtetted, hogy miért jöttél el, meg már amúgy is sötétedett, szóval inkább hazamentél.