anya
#Lélek

Túlságosan aggódik az anyukád?

2011.08.26.
1 perces olvasási idő

Az anyukád meg akarja mondani, hogyan éld az életedet? Vagy minden döntésedet ellenőrzi? Nem kell aggódnod, továbbra is élvezheted a kedves tulajdonságait, ha megtanulod, hogy kezeld a kevésbé kellemeseket.

1. Ne feledd, az anyukák általában aggódnak, és sohasem tudod majd ezt megváltoztatni. Ennek a kalauznak a lényege a probléma „kezelése”.

2. Fogj hozzá a határok felállításához! Döntsd el, hogy az életed mely részébe nem szeretnéd belevonni anyukádat, és emlékeztesd erre őt is, amikor ezt nem tartja tiszteletben.

3. Tanuld meg ezt a mondatot és ismételd gyakran: „Szeretlek, de ezt nem szeretném veled megvitatni.” Aztán válts témát, amikor az anyukád elkezd kérdezősködni.aggódó anya

4. Lehet, hogy az segít, ha írsz egy levelet az anyukádnak, amiben részletezed, te hogyan képzeled el a kapcsolatotokat (és mik azok a dolgok, amikről nem szeretnél beszélni)

5. Köszönd meg az anyukádnak, az életedre vonatkozó javaslatait, aztán válts egy építőbb beszélgetésre vele!

6. Törekedj arra, hogy te egyezz bele a dolgokba, és ne az anyukád! Ha magabiztos vagy, akkor az anyukád korlátozó viselkedése nem befolyásol majd annyira.

7. Próbáld meg visszahívni őt egy napon belül, mert a korlátozó anyukákat az elhanyagolás csak még inkább arra sarkallja, hogy ellenőrizzen, és kerüld a lehetséges nyaggatást azzal, hogy rögtön visszahívod.

8. Értékeld a tényt, hogy valaki annyira törődik veled, hogy fel kell, hogy hívjon az életedben történő legapróbb esemény előtt, után és közben.

9. Próbálj tartózkodni a bűntudattól, amit a túlgondoskodó anyukád kelt benned! Senkinek sem kell bűntudatot éreznie amiatt, mert éli a saját életét.

(Sz. D. L., ehow.com)

Kapcsolódó cikkek