anya
#Lélek

Legyél olyan, mint anyukád!

2017.06.15.
2 perces olvasási idő

Amikor kicsi gyerek voltál, akkor mindenben osztoztál anyukáddal, megvolt a közös hang köztetek. Mostanság azonban egyre több dolgot szeretnél megtartani magadnak? Olyan kérdéseid vannak, amelyekre úgy véled, hogy nem tudja a választ, és már nem érzed úgy, hogy annyira hasonlítanál rá, mint ezelőtt? Pedig közelebb álltok egymáshoz, mint hinnéd, és nincs olyan dolog, amiről ne tudnátok kettesben beszélni.

A lényeg az, hogy mindegy mi a közös vagy az eltérő bennetek, anyukád is volt egyszer kislány. Neked is ugyanúgy vannak kérdéseid, mint ahogy anyukádnak is voltak, csak ő már túl van azon, amibe te most épp benne vagy.

Legyél olyan, mint anyukád!Néha nem árt megerősíteni a kapcsolatot kettőtök között. Jók a szokásos, bevált dolgok: írhatsz üdvözlőkártyát, hozhatsz neki virágot, vagy ágyba viheted a reggelijét, de kipróbálhatsz valami újat is.

Csajos nap

Szervezz valamilyen közös elfoglaltságot arra a napra, ami csak rólatok szól. Szánd rá az időt, és rájössz, hogy több a közös bennetek, mint azt gondoltad volna. Már nem szükséges az, hogy anyukád válasszon neked ruhát vagy törölje meg az orrodat, de segíthet rengeteg olyan új dologban, ami rád vár az életben. Ilyenek lehetnek például a női dolgok: tampon, betét, illatszerek-kozmetikumok, higiénia. Ki mástól tanulnád el ezek használatát, mint az anyukádtól? Valószínűleg anyukád is az ő anyukájától tanulta meg ezeket annak idején.

Beszélgess az anyukáddal!

Valószínűleg a több évtizedes tapasztalatával tisztában van a nőket érintő jó és kevésbé jó dolgokkal, azzal, hogy mit jelent nőnek lenni. Azonban van egy dolog, ami neki se fog menni egykönnyen, mégpedig az, hogyan kezdjen veled beszélgetést, hogyan hozza fel a témát és beszélje meg veled a női dolgokat.

Így, hogy már ráléptél a nővé válás útjára, neked is adott a lehetőség, hogy kezedbe vedd a dolgok irányítását, és te kezdeményezd a beszélgetést. Nem tudod, hogy hogyan kezdj neki? Íme, néhány gondolat, ami segíthet egy beszélgetés elindításában.

  • „Anya a lábaid olyan szépek és simák, úgy érzem eljött asz idő, hogy én is leborotváljam az enyéimet. Megmutatnád, hogyan kell csinálni?”
  • „Milyen idős voltál, amikor megjött az első menstruációd?”
  • „Jó illata van az izzadásgátlódnak, veszel nekem is egyet?”
  • „Elmegyünk együtt az illatszerboltba? Ki szeretném kérni a véleményedet néhány lányos dologról.”
  • „Amikor te voltál iskolás, érezted úgy magadat, hogy kilógsz a sorból? Most hogy érzel?”

Azon tűnődsz, vajon milyen időpont a legalkalmasabb egy anya-lánya beszélgetésre? Olyankor hozd fel a témát, amikor közösen csináltok valamit, és más nem zavar benneteket, így lehetőség adódik egy kötetlen, nyitott és őszinte beszélgetésre. Nem is hiszed, mennyire könnyű arról beszélni az anyukáddal, hogy milyen az, amikor egy lány nővé érik.

Sokat megtanulhatsz ezekből a beszélgetésekből, és közelebb kerülhettek egymáshoz, úgy hogy észre se veszed. Ráadásul ha legközelebb a barátaiddal beszélgetsz női témákról, akkor te már előnyben leszel a tudásoddal, ami jót tesz az önbizalmadnak.

(N.L. - www.beinggirl.com)