Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#szerelem
2012.12.12.

Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!

Mit tegyek, ha az első unokatesómba vagyok szerelmes? Hogyan közöljem ezt vele? Vagy talán jobb, ha titokban tartom? Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#panasz
2012.12.05.

Rebeka kipróbálja: egy hét panaszmentesen

Rebeka hat héttel ezelőtt elhatározta, hogy megpróbál egy teljes hétig panaszmentesen élni. Az azóta eltelt időben sok tapasztalatot gyűjtött a panaszkodás természetéről, és természetesen arról, hogy hogyan lehet elkerülni azt.

#napfény
2012.12.05.

A kevés napsütés téli depresszióhoz vezethet

Az órákat visszaállítottuk, délutánonként sokkal hamarabb sötétedik és kevesebbet süt a nap. Úgy érzed, hogy kevésbé vagy energikus, több csokit kívánsz és tovább lustálkodsz az ágyban?

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#könyv
2012.11.16.

Hogyan neveljük magunkat becsületességre?

Nagyon nehéz. Amíg másnak van rágója és nekünk nincs, addig nagyon nehéz. Sokkal könnyebb becsületesnek lenni, ha nekünk van rágónk, és másnak nincs. Mégis meg kell próbálni. Meg kell próbálni becsületesnek lenni akkor is, ha nekünk nincs rágónk, más meg a szemünk előtt rágja.

#könyv
2012.11.15.

Hogyan neveljük a muskátlit?

Ehhez a nevelési feladathoz esetleg be lehet szerezni egy muskátlit. De nem fontos. Gyereket is sokkal könnyebb nevelni, ha nincs gyerekünk. - Nógrádi Gábor, a Hogyan neveljünk? című sikerkönyv szerzőjének írása.

#gyász
2012.11.01.

Hogyan segíthetsz a gyászban?

Egyik alkalommal nagyon szomorúan érkezett hozzám egy tizenéves fiú. Megkérdeztem, hogy mi bántja, elmondta, hogy meghalt ismerőse. Idén már a második barátja.

#halloween
2012.10.31.

Halloween története

Mindenki látott már olyan filmet, amelyben kísértet-jelmezes kisgyerekek szaladnak házról-házra, cukorkát gyűjtögetve. De vajon honnan indult ki ez a hagyomány, és miért ünnepelik minden évben?

#mese
2012.10.19.

Neked meséltek a szüleid?

Marék Veronika Öcsi és Bátyó című könyvének ajánlójában van egy gondolat. A számítógépeken, okos kütyükön felnövő mai öcsik és bátyók ugyanannyit civakodnak, mint a régiek. Talán igaz a mesére is, hogy alapjaiban nem változott, csak a téma követi a mai kort. Mennyire fontosak ma a mesék?

#öngyilkossági kísérlet
2012.09.10.

Öngyilkossági kísérlet: mik lehetnek a kiváltó okok?

Az öngyilkosság a harmadik leggyakoribb halálok a tinik körében az amerikai statisztikák szerint. Leginkább az érzelmileg, érzelmi mélyponton lévő fiatalok a legveszélyeztetettebbek, közülük is azok, akik pszichológiai vagy pszichiátriai kezelésre szorulnak depresszió vagy más pszichés problémák miatt.

#vízbe fulladás
2012.08.03.

Majdnem vízbe fulladtam

"Pár hete majdnem belefulladtam egy tóba. Haverokkal lementünk úszni. Tudok is úszni, csak olyan hét-nyolc méter után begörcsölt a lábam és elmerültem..."

#önismeret
2012.08.01.

Ismerd meg önmagad!

Ki vagyok én? Hol van a helyem a világban? – ezekre a kérdésekre éppen most keresheted a válaszokat. Tini korban alakul ki a személyiség, amely később is változik ugyan, de a főbb vonások 18-20, legkésőbb 25 éves korra állandósulnak.

#daganat
2012.07.18.

Ha valamelyik szülőd rákos: útmutató tinik számára

Ha az anyukádnak, az apukádnak vagy valamelyik hozzád közel álló felnőtt rákos, akkor ez az útmutató segíthet abban, hogy hogyan dolgozd fel azt. Itt elmondjuk, hogy mi segített más tiniknek is végigmenni ezen a nehéz időszakon. Doktorok, ápolónők, szociális munkások, barátok és a család is azon dolgozik, hogy az anyukád vagy az apukád jobban legyen – és ennek a csapatnak TE is a tagja vagy!