Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#betegség
2014.01.25.

Ha valamelyik szülőd rákos: mit érezhet a szülő?

Ha tudod, hogy mit érezhet a szülőd, akkor neked is sokkal egyszerűbb és könnyebb kitalálnod, hogy mivel segíthetnél neki – vagy legalább megérteni, hogy mi mindenen megy keresztül. Valószínűleg meglep, hogy nagyon sok hasonló érzés kavarog mindkettőtökben.

#betegség
2014.01.24.

Ha valamelyik szülőd rákos: mit kell tudni a rákról?

Ha többet megtudsz a betegségről, segíteni fog, hogy jobban megértsd, min megy keresztül a beteg szülőd. Emellett ha többet tudsz a rákról és a kezelési módszerekről, az abban is segíthet, hogy kevésbé félj.

#család
2013.12.29.

A legjobb családi programok téli napokra

A tél remek alkalmat kínál a családi programokra, hisz ilyenkor az otthon melege mintha a családtagokat is közelebb hozná egymáshoz. Összeírtunk néhány szórakoztató otthoni programot, melyek remek időtöltést ígérnek a szünidőre vagy a hosszú téli estékre az egész család számára. Ráadásul mivel a felhőtlen élményekhez utaznunk sem kell, olcsón és környezetbarát módon szórakozhatunk.

#karácsony
2013.12.24.

Karácsony Betlehemben

A keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe a Karácsony, azaz a kis Jézus születésének napja, mára világszerte a szeretet, a család és az összetartozás ünnepévé vált. Szinte nincs a világon hely, ahol az emberek ne ünnepelnék saját világnézetük vagy vallásuk szerint a fény diadalát a sötétség felett, vagyis a téli napforduló idejét.

#karácsony
2013.12.19.

Ajándékozz időt! Öt darab ötalkalmas ajándékötlet

Válság van. Ennek ellenére az embereket decemberben elborítja a konzumidiotizmus, hordákban hömpölyögnek az áruházakban tárgyakra vadászva. Bocsánat az erős szavakért! De már túl hangosan szól a Jingle bells mindenütt, túl sok már november közepétől a girland és futófény.

#karácsony
2013.12.18.

8 tipp a zöld karácsony érdekében

Gondoljunk csak Grincsre: az ő véleménye szerint az ünnep pontosan olyan zöld, mint a bőre, és a karácsonyt csak nyugodtan lehet ünnepelni. Nincsenek lapok, nincsenek ajándékok, nincsenek nagy utazások, és nincsenek dekorációk, sőt: még nagy mókázások sem.

#gyerek
2013.12.17.

Világjáró pszichológus: a kínai egyke gyerekek

El tudsz képzelni egy olyan világot, ahol szigorúan szabályozzák, hogy hány gyereke születhet egy házaspárnak? És egy olyan világot, ahol az orvos nem mondhatja el a szülőknek az ultrahangvizsgálat során, hogy kisfiuk vagy kislányuk lesz? Ez nem sci-fi, ez a valóság. Ma. Kínában.

#karácsony
2013.12.16.

Így teremts karácsonyi hangulatot!

Itt vannak az ünnepek, de a szürke hétköznapok sokszor azt is feledtetik velünk, hogy lassan beköszönt sokunk legkedvesebb ünnepe, a karácsony. Néhány egyszerű ötlet azonban segíthet, hogy karácsonyi hangulatba kerülj.

#utazás
2013.12.15.

Világjáró pszichológus: tó a magasban, a Titicaca-tó

A dél-amerikai Peru egyik, turisták által leglátogatottabb helye a Titicaca-tó,a MacchuPichu és a Nasca vonalak mellett. A világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 3823 méteren fekszik, enyhén sós, és kb. 8300 négyzetkilométer területű.

#család
2013.12.08.

Konfliktusok a családon belül: Szakértő Válaszol

Kedves Doktornő! Az én problémám ugyan nem olyan hatalmas, de mégiscsak jó lenne rá valamilyen megoldást taláni. Mások általában örülnek, hogy vége az iskolának, kitört a nyár, mindenki azt csinál, amit akar stb. De én ennek egyálatlán nem örülök.

#iszlám
2013.11.13.

Világjáró pszichológus: az iszlám nők öltözködése

Minden más vallásnál könnyebben felismerhetőek az iszlám hit női követői, mégpedig a ruházkodásukról. Testük különböző részeit kendővel, egyéb nagy anyag-darabokkal fedik, van, hogy csak a fejüket, de szélsőséges esetben a szemük sem látszik ki a lepel alól.

#anyu
2013.11.11.

Anyu rákos: hogyan segíthetnék?

„Azt hallottam, hogy a pozitív hozzáállás nagyon fontos a rák gyógyításában, de az anyukám, akinek tüdőrákja volt, nagyon negatív, kedvetlen és sokat sír. Milyen dolgokat tudok neki mondani, hogy segítsek neki jobban érezni magát?”

#skizofrén
2013.11.07.

Skizofrénia: tünetek és kezelés

A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egyes viselkedésbeli zavarokat mi okozhat. Íme, néhány tudnivaló a betegség okairól, a tünetekről, és a diagnosztizálásról.

#történelem
2013.10.23.

Hogyan hat rád a múlt?

Identitásunk ezernyi összetevőből áll össze, nemzeti identitásunk pedig ennek az egyik eleme. Hogyan hat rád a nemzeti identitás? Hogyan befolyásolja a te saját életedet a történelem?