karácsony
#Lélek

Ajándékozz időt! Öt darab ötalkalmas ajándékötlet

2013.12.19.
2 perces olvasási idő

Válság van. Ennek ellenére az embereket decemberben elborítja a konzumidiotizmus, hordákban hömpölyögnek az áruházakban tárgyakra vadászva. Bocsánat az erős szavakért! De már túl hangosan szól a Jingle bells mindenütt, túl sok már november közepétől a girland és futófény.

Nagyon nehéz kivonni magunkat a hatása alól. (Néhány éve az egyik nagy bútoráruház lámpaosztályán álltam 24-én délelőtt. Már csak zsinórok és izzók voltak, és pár sorstársammal egyetemben tébolyultan rohangáltam le-föl, mert vennem kellett még valamit, bármit egy-két rokonomnak. Agyrém!)

Ha nem akarsz csatlakozni ehhez a tömeghez vagy idén - meglepő módon - szorosabbra kell húznod a nadrágszíjat, ajándékozz valami egészen egyedi, exkluzív és személyes dolgot: időt!

Íme, öt ötlet, hogyan!

1 - Készíts ötalkalmas bérletet, melynek a tulajdonosával 2012-ben ötször elmégy szaunázni, fürdőbe diskurálni, gőzbe tereferélni. Maga a bérlet legyen szépen vagy viccesen megírva, díszítve, rajzolva, öt kis kártyával.ajándék

2 - Készíts ötalkalmas bérletet, melyben az ajándékozottnak 2012-ben – valamelyikőtök konyhájában – megfőzöd az öt kedvenc ételét. Vagy az öt legkedvesebb gyerekkori ételét. Gusztusos, étvágygerjesztő módon készítsd el a kis füzetkét, akár képekkel, recepttel, rajzokkal.

3 - Készíts ötalkalmas bérletet, melyben leírod, hogy az ajándékozottal 2012-ben ötször elmégy kirándulni. Egy kis nyomozás, szimatolás után megtudhatja, hogy az illető szívének melyek a kedves helyei, kedvenc tája, hegyei, tavai vagy akár épületei. Vagy vidd el a kedvenc helyeidre! Nyomtass ki képeket a tájakról, és készíts kis bérletfüzetet öt kis kártyával!

4 - Készíts ötalkalmas bérletet, melyben leírod, hogy 2012-ben - szinte - bármikor az ajándékozott rendelkezésére állsz öt alkalommal lelkizni. Alkoholmentes punccsal vagy teával, konyhában vagy teraszon, de ötször áthívhat téged akár válsághelyzetben is - vagy csak egy pocsék estén - és te átmégy és figyelsz rá.

5 - Készíts ötalkalmas bérletet, melyben leírod, hogy az ajándékozottal megnézel öt remek filmet. Szedd össze a speciálisan személyre szabott filmötleteket - mást fogsz megnézni magányos nagynénéddel és mást a legjobb barátoddal - nyomtass ki jelenetképeket a filmekből vagy a szereplő színészek képét, és szerkeszd be a kis füzetbe. (A filmlistát rendezheted az ajándékozott kedvenc színésze, országa, rendezője, korszaka stb. köré.) Az adott napokra szerezd meg a filmeket! És nála vagy nálad kezdődhet a mozi.

Ezeknél az ajándékötleteknél három fontos dolog van!

  • Először is a dolog teljes egyénre szabása,
  • Másodszor az átadandó bérlet szép, míves kidolgozása.
    Ha neked hozzám hasonlóan az égvilágon semmi kézügyességed nincs, akkor a kidolgozás legyen ötletes és vicces. (Kis dobozokkal, tasakokkal, szalagokkal, bonbonnal feldobva.) Vagy találd ki a saját ötös listád valakinek, a fentiekből kiindulva...
  • De a harmadik, legfontosabb dolog, hogy az időt és alkalmat, amit ígéretbe adtál ezekben a kis bérletekben, vedd komolyan 2012-ben! Nagy örömet fogsz okozni.

(DRportal.hu)