karácsony
#Lélek

Karácsonyi konfliktusok

2014.12.25.
1 perces olvasási idő

Ünnepekkor a felfokozott hangulat miatt megnő a konfliktusok száma. Olykor egy apró dologból is elefántot csinálunk, a balhé viszont rányomhatja a bélyegét a családi hangulatra.

Állandó veszekedés

Anyukád mindenért Veled veszekszik? Lassan már azt tervezgeted, hogy bármi jobb lenne annál, mint hogy otthon kelljen lenned? Érthető, hogy lehangol a vita, de próbálj úrrá lenni rajta.

Mit tehetsz? Először is segíts az otthoni készülődésben. Lehet, hogy anyukád azért veszekszik Veled, mert nem veszed ki a részed a készülődésből, így minden teher az ő vállát nyomja. Több főételt, süteményt elkészíteni, takarítani, mosni, fát díszíteni, az ajándékokat becsomagolni és mindezt természetesen megfelelően összehangolni nem egyszerű dolog.
Ha viszont Te is besegítesz a készülődésbe, akkor minden bizonnyal anyukád is fellélegzik majd, és veszekedés helyett egészen más hangulat fog eluralkodni a házon.karácsony

Nem tetszik az ajándék, amit kaptál

Talán Te is kaptál már olyan ajándékot, ami nem igazán tetszett. Remélhetőleg eszedbe se jutott a nemtetszésedet nyilvánosan kifejezni, hiszen alapjában már annak is örülni kell, hogy egyáltalán van, aki gondolt Rád. (Na meg persze az is eszedbe juthat ilyenkor, hogy hány meg hány ember nem kap semmilyen meglepetést...)

Mit tehetsz? Legelőször is köszönd meg az ajándékot. Akkor se hangoztasd, hogy nem tetszik, ha tudod, hogy az ajándékozód nem éppen sértőkény. Szeretettel adta, még ha most kicsit mellé is fogott vele.

Ha azonban valami nem stimmel az ajándékkal (mondjuk túl nagy a pulcsi), akkor érdemes az illetővel visszamenni a boltba, hogy a blokk ellenében levásárolhassátok az értékét. Ha pedig "véletlenül" meglátsz egy azonos árkategóriából származó, Neked is tetsző felsőt, akkor örömmel jelezheted, hogy az még sokkal klasszabb lenne.

Nem tetszik az ajándék, amit adtál

Remélhetőleg az előzőekben leírtakat mindenki betartja, így senki sem fogja hangoztatni, hogy nem tetszik az ajándék, amit adtál. Persze mindezt nem kell feltétlenül mondani, sok ember arcára tagadhatatlanul kiülnek az érzelmek. Érthető, hogy kicsit bánt a dolog, de igyekezz megoldást keresni a problémára.

(csakmiketten.hu)