Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#családterápia
2014.03.12.

Mi az a családterápia?

A különböző terápiák és tanácsadások egyre elterjedtebbé válnak: egyéni terápia, csoportos önismeret, pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív terápia, autogéntréning és még folytathatnánk a felsorolást. Mi a családterápia? Miben különbözik más módszerektől?

#író
2014.03.08.

Reménytelenség - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Kínok közt gyötrődve ülök a sötétbe. Szememből könny csorog, egyedül vagyok... A vers a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#író
2014.03.04.

Táncolni - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Szeretni a tábortűz festette fekete fellegeket az égen, Meghalni minden egyes röppenő lépésben... A vers a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#pszichológia
2014.03.04.

Világjáró pszichológus: Mi a baj a magyarokkal?

Mi, magyarok hajlamosak vagyunk magunkat, a helyzetünket, a jövőnket, az egész életünket sokkal rosszabb színben látni, mint ami a valóság. Hogyan lehetséges az, hogy míg több kontinens lakosságánál jobban élünk, az optimizmust tekintve a lista végén foglalunk helyet? Vélemények és tapasztalataok a magyarokról egy világlátott pszichológustól.

#író
2014.03.03.

Rémálom - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Az ég fokozatosan ébenfeketévé vált, csak a hold fénye világította meg a kisváros kihalt utcáit. A kísérteties csendet lépések zaja törte meg... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#álom
2014.03.03.

Hogyan váltsd valóra az álmaid?

Minap egy fiatal lányt kérdeztem, hogy miért tanul kozmetikusnak. A válasza az volt, hogy édesanyja és nővére is fodrász, és az az álmuk, hogy nyitnak egy szépségszalont. És neked mi az álmod? - kérdeztem vissza. - Cukrászat - válaszolta a lány.

#szülő
2014.03.01.

Hogyan kezeld a szülői nyomást?

A szülők jók abban, hogy nyomást gyakoroljanak a gyerekeikre. Van valami – legyen az akár az engedélyük, a megfélemlítés vagy az ellentétes-pszichológia -, ami lehetővé teszi számukra, hogy elijesszék a gyermeküket attól, amit csinálni akar.

#író
2014.02.27.

Valakihez - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Sápadt vagy, megint rosszul aludtál. Pedig sokszor mondtam már neked, hogy kevesebbet kéne idegeskedned... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#családon belüli erőszak
2014.02.18.

Segítség, bántanak a felnőttek

A gyermekek és fiatalok fizikai és szóbeli bántalmazása törvénybe ütközik, csakúgy, mint az elhanyagolása. Sajnos ennek ellenére nap, mint nap találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a felnőttek kihasználják a testi erejüket. Mit tehetünk ilyen esetben?

#szülők
2014.02.02.

Ha a szüleid idősebbek...

A szülők napjainkban sok esetben negyven év körüliek, vagy annál is idősebbek gyermekük születésekor. Az idősebb szülőkkel való együttélés számos áldást tartogat, ugyanakkor sok nehézséget is hoz egy fiatal életébe. Ma van az Idősek Világnapja.

#méh
2014.01.31.

Ha valamelyik szülőd rákos: a rák kezelése

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire is kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk eme cikkében röviden elmagyarázzuk a különböző kezeléseket, azt, hogy hogyan is működnek, illetve kitérünk a mellékhatásokra is.

#betegség
2014.01.29.

Ha valamelyik szülőd rákos: a kezelés közben

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk ezen cikkében elmondjuk, mit érdemes tenned a rákos szülőd kezelése alatt vagy után, mikre kell odafigyelned és hogyan birkózhatsz meg az érzelmeiddel, hol kaphatsz választ a kérdéseidre.