Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#egyetértés
2014.08.23.

Egyet nem értés – csak tisztelettel

A szülők is csak emberek, s személyes támadásnak vélhetik, ha ellentmondasz, vagy ha a számukra fontos értékeket kétségbe vonod. Mit tehetsz, hogy ne tűnj durvának, erőszakosnak? Emlékezz a szlogenre: „egyet nem értés – csak tisztelettel”.

#testvér
2014.08.02.

Amikor meglátogatod a testvéredet a kórházban

Cikkünkből megtudhatod, hogy mire számíthatsz, ha meglátogatod a testvéredet a kórházban. Olyan tanácsokat is adunk, amelyeket alkalmazva segíthetsz a testvérednek, hogy jobban legyen.

#szülő
2014.07.06.

Patchwork családok

Egy anyuka kissé tépelődve mesélte, hogy különös élménnyel jött haza a szülői értekezletről. Újdonsült kisiskolás csemetéje igen ritka helyzetben van az osztályközösségben: az eredeti családjában él. Évtizedek alatt nagyot változott a világ. A válások elszaporodásával egyre gyakoribb, hogy a gyermekeket valamelyik szülő egyedül neveli. Mi történik, ha újraházasodnak a szülők?

#bébiszitter
2014.07.03.

Bébiszittelési alapok – 1. rész

Talán mindig is bébiszitterkedtél, és az öcsikédtől kezdve a szomszéd gyerekekig mindenkire vigyáztál már. Talán csak az első munkád a gyerekfelügyelet. Bárhogy is csöppentél bele, legyél új vagy régi „harcos”, a bébiszittelés jó módja a gyerekekkel való időtöltésnek és a pénzkeresésnek.

#bébiszitter
2014.07.02.

Készen állsz a bébiszitterkedésre?

Ha középiskolás vagy, akkor sajnos nem válogathatsz sok munkalehetőség közül. A bébiszitterkedés még mindig az egyik legjobb, és az egyik legnépszerűbb munka a fiatalok körében. Sokak számára pedig ez életük legelső állása. De mint minden állásnak, ennek is megvannak a maga szabályai, amelyeket meg kell ismerned, mielőtt munkát vállalnál.

#kommunikáció
2014.04.24.

10 tipp a szülőkkel történő beszélgetéshez

A szülőkkel való kommunikáció művészet. És elég komplikált lehet, mert a szülők lehetnek túl szigorúak, de túl engedékenyek is. Minél többet beszélgetsz velük, annál többet érhetsz el, és annál több szabadságot kaphatsz tőlük.

#pszichológia
2014.04.17.

Világjáró pszichológus: a család itthon és a nagyvilágban

Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.

#szülő
2014.04.05.

Amikor neked kell gondoskodnod a szüleidről

Igazságtalannak érezheted, amikor tiniként neked kell gondoskodnod a szüleidről. Mindegy, hogy egy rövid lefolyású vírusról, egy törött végtagról, vagy egy hosszabb betegségről van szó, előfordulhat, hogy a szülők nem tudnak megcsinálni mindent egyedül, és neked kell segítened.

#depresszió
2014.04.01.

Depresszió: ha a szülőkkel való beszélgetés nem segít

Nemrég beszélgettél a szüleiddel a depresszióról, részletesen elmesélted nekik, hogy mit érzel, mi bánt, mi okoz problémát, mégsem érzed, hogy javulna az állapotod? Mit kell tenned, ha a szüleid nem tudnak segíteni a gyógyulásban?

#szülő
2014.03.27.

Ha idősebb fiúval jársz

Nem érted, hogy miért van úgy kiakadva az anyukád, csak mert a srác, akivel randizol már jócskán elmúlt 20 éves? Mi lehet ebben a helyzetben, ami ennyire nem tetszik a szülőknek? Csak ők reagálják túl, vagy tényleg veszélyt jelent rád a dolog? Nos, ebben a helyzetben, a pszichológusok szerint, tényleg van ok az aggodalomra.

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.

#boldog
2014.03.20.

Mi a boldog élet titka?

Boldogságunk nem csak környezetünkön és életünk eseményein múlik, mi magunk is tehetünk annak eléréséért. Ma van a Boldogság Világnapja.