író
#Lélek

Rémálom - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

2014.03.03.
3 perces olvasási idő

Az ég fokozatosan ébenfeketévé vált, csak a hold fénye világította meg a kisváros kihalt utcáit. A kísérteties csendet lépések zaja törte meg... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

A vers a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

Rémálom

Az ég fokozatosan ébenfeketévé vált, csak a hold fénye világította meg a kisváros kihalt utcáit. A kísérteties csendet lépések zaja törte meg. Egy magas, karcsú lány fekete kabátban haladt előre, majd egy rossz megérzés miatt futni kezdett. Olyan érzése támadt, mintha üldöznék. Segítségért akart kiáltani, de nem jött ki hang a torkán. Valami rossz közeledett felé és nem tudott olyan gyorsan szaladni. Hirtelen az egyik idegen, szürke ház előtt meglátott egy nőt és egy férfit, akik nagyon hasonlítottak rá. A nőnek ugyanolyan sötét, egyenes haja volt, mint neki, de a szemei, mintha tökéletes másolata lett volna a férfi gesztenyebarna szemeinek. Hirtelen rájött, hogy ők a szülei. De nem segítettek neki, hanem egymással üvöltöztek. Nemsokára elhagyta őket és megpillantotta bátyját, aki a haverjaival alkoholt fogyasztott és hatalmasakat röhögtek. Ők sem segítettek. A lány egyre jobban kétségbeesett, a szíve vadul dobogott, homlokáról veríték csordogált. Az egyik kertes háznál három lányt pillantott meg. Laura irigy, mérges pillantásokat lövellt felé, majd mikor meglátta, hogy a lány segítségért könyörög, gúnyosan elvigyorodott. Rebeka a saját gondjaival volt elfoglalva, gondterhelt arcot vágott és észre se vette a segélykiáltásokat. Egy távolban álló fiút nézett, aki teljesen felismerhetetlennek tűnt a sötétben. Vivien, pedig egyenesen a rettegő fiatal szemébe nézett, de nem tett semmit, csak egy kis együttérzést mutatott felé. Tekintete azt üzente: segítene ő, de ebből mi jó származik magának?

A menekülő lány felhagyott mindennel és összeomlott. Egyre csak érezte zuhan, zuhan és zuhan… de ekkor felébredt. Erősen zihált és kiszáradt a torka. Emma hátrasimította hosszú haját és kimászott ágyából. Kinézett az ablakon és megnyugtatta a felkelő nap látványa, ahogy a madarak az ablaka előtt csicseregtek, meg az udvarukban lévő élénkzöld fű és az apró, színes virágok. Megint ugyanez a rossz álom- gondolta magában, de a nyomasztó fájdalmat még mindig annyira érezte a mellkasában, hogy szinte agyonnyomta. A gondolatok össze-vissza cikáztak a fejében, végül úgy döntött elmegy sétálni, ettől ugyanis mindig kitisztult a feje.

Fél óra múlva már a közeli parkban sétálgatott egyedül és élvezte a napsütést, ahogy a napsugarak átszűrődtek a különböző zöld árnyalatban játszó faleveleken. A közelben tiszta vizű patak csobogott és a park a madarak énekkoncertjétől zengett. Emma mégse tudott örülni a természet csodájának, csak arra tudott gondolni, hogy ő milyen magányos. Az egyik padnál megpillantott egy fekete hajú, idősebb nőt, aki kiskutyájával gyönyörködött a parkban.

- Jó napot kívánok! – köszönt illedelmesen Emma. Tervei szerint, haladt volna tovább, de a nő megállította.

- Jó napot kívánok! Olyan szomorúnak tűnsz, nem nyomja valami a lelkedet?

- Mégis miből gondolja? – lepődött meg Emma.

- Nem nehéz kiszúrni. Pszichológus vagyok, és nagyon szívesen segítek. Gondold át!

Emma gondolkodás nélkül leült a néni mellé és elmesélte az álmát. Csak úgy dőltek belőle a szavak, alig tudta megállítani a kitörő szóáradatot. A nő figyelmesen hallgatta, majd halványan elmosolyodott.

- Mit gondolsz a szüleiddel való kapcsolatodról?

- Anya és apa mostanában egyfolytában veszekednek. Üvöltöznek, csúnya dolgokat vágnak egymás fejéhez. Engem sose hallgatnak meg, nem törődnek velem, azt se veszik észre, ha nem vagyok otthon. Higgyen nekem, már megszoktam, hogy rájuk nem számíthatok.

- A bátyáddal minden rendben? Rossz társaságba keveredett?

- A legjobb barátja mindenbe beleviszi. Sajnos a bátyám, Levente nagyon befolyásolható. Minden hétvégén részeg, azt se tudja, hol van, rendszeresen cigiznek és füvet is használnak. De egyik este annyira sokat ivott, hogy mentőt kellett hívnunk. Soha többé nem akarom átélni újra azt az estét. Levente ott feküdt és szenvedett. Hányt folyamatosan, elvesztette az eszméletét is. Sajnos ez nem volt elég, hogy tanuljon belőle. Én nem tudok segíteni rajta és ez fáj. A szüleim egymást hibáztatják miatta.

- Kik voltak a lányok az álmodban? Velük nem tudod megosztani, mi bánt?

- Ugyan már. Laura kiskorom óta a legjobb barátnőm, de számomra felfoghatatlan, mennyire nem tudott osztozni az elért sikereimben. A kudarcaimnak jobban örült és ez a fajta irigység megkeserítette a barátságunkat. Rebeka nagyon kedves, egy évvel idősebb nálam, régen egy utcában laktunk, csak elköltöztek. Sajnos őt annyira elvakítja a szerelem és csak a saját problémáival van elfoglalva. Ha beszélgetünk, a téma mindig az ő felnagyított gondjai. Vivi, pedig, akiben a legnagyobbat csalódtam. A szemembe mást mond és a hátam mögött kibeszél olyan lányokkal, akiket én nagyon nem bírok.

- Van barátod? Szerelmed?

- Nincs. Magányos vagyok minden szempontból.

- Észre sem veszed, de most egy hatalmas lépést tettél előre. Valakivel megosztottad, hogy mi bánt téged. Fontos, hogy mindig mondd ki, ami téged zavar. Ülj le a szüleiddel beszélgetni, mondd el, mi bánt téged. Beszélj nekik a bátyádról. Kell, hogy találjatok megoldást. A barátnőid… gondold végig, ki az igaz barát. Sportolj, vigyázz az egészségedre, azokkal legyél, akik fontosak neked, akiket szeretsz és örömet okoznak neked. A problémáidat meg tudod oldani, olyan nincs, hogy nincs megoldás! Próbálj meg pozitívan gondolkodni és meglátod, minden rendbe jön. Először a fejedben kell rendet raknod. Különleges lány vagy. Nem vagy magányos.

Eltelt sok idő és Emma, amikor csak tudott, találkozott a nővel, hogy elmeséljen neki mindent. Nem győzött neki hálálkodni. Minden megoldódott, a szülei rájöttek, hogy mit rontottak el. Emmával, sokkal többet foglalkoztak, Leventét pedig nagy küzdelmek árán, de sikerült jó útra téríteni. Laura megpróbált változtatni borzalmas viselkedésén, Rebekának felnyílt a szeme, hogy mennyire csak magával volt elfoglalva, de Viviennel eltávolodtak egymástól. De egy új, kedves, megbízható barátnője lett Emmának, Petra, akinél igazán megértette, milyen egy igaz barát. Emma szerethető, vidám és bájos személyisége miatt a szerelem is rátalált.

(Fekete Fanni)