szerelem
#Lélek

Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!

2012.12.12.
1 perces olvasási idő

Mit tegyek, ha az első unokatesómba vagyok szerelmes? Hogyan közöljem ezt vele? Vagy talán jobb, ha titokban tartom? Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

Bár az unokatesó nem édestestvér, de szigorú értelemben véve mégis csak családtag, és bizony elképzelhető, hogy Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!a családod nem fogja nagy lelkesedéssel fogadni a tényt, ha esetleg lesz valami köztetek. Nagyon közeli rokonságnál felmerül a vérfertőzés lehetősége is, a születendő gyermekeknél komoly genetikai problémák fordulhatnak elő.

Ha úgy érzed, mindenképpen el kellene neki mondanod, akkor nyugodtan mondd el, jobb, mintha benned maradna. Viszont gondold át azt is, hogy megbízhatsz-e benne… hiszen nem lenne jó, ha a családtagjaidtól hallanád vissza a szerelmi vallomásod. Persze sok függ az ő válaszától, de lehet, hogy érdemes volna elfogadnod magadban, hogy az unokatesód mindig is az unokatesód marad, és semmi több, hiszen hosszabb távon nem érdemes benne gondolkodnod a fentebb leírtak miatt.

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)