tánc
#Lélek

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

2012.02.06.
2 perces olvasási idő

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.

A jövő héten a várban debütáló Ami a szívedet nyomja az azonos címen megjelent, kortárs svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született. Az egyes táncképek ugyanazokat a témákat dolgozzák fel, mint a kötetben található versek: barátság, szerelem, álmok, félelmek valamint a felnőtt-gyerek kapcsolatok. A Duna Táncműhely ezeket a témákat egy előadásba fűzve, a kortárs néptánc eszközeivel „beszéli át”.

FIGYELEM! Kattints Facebook-oldalunkra, lájkold és oszd meg az erről szóló bejegyzést! A jelentkezők között 5x2 belépőt sorsolunk ki az előadásra a Nemzeti Táncszínház jóvoltából. (A részvételhez nincs más teendőd a lájkoláson és a megosztáson kívül.)

Az ami a szívedet nyomja hiánypótló produkció: kevés olyan táncelőadás van, amely a kamasz közönséget célozza meg vagy a kamaszok világával foglalkozik. Ezért is érezte fontosnak e darab elkészültét a Duna Táncműhely és a Nemzeti Táncszínház.táncszínház

– Noha van egy kamasz fiam, mégis szükségem volt inspirációra a darab elkészítéséhez. Bármennyire is próbálok a fiam fejébe belelátni nem sikerül, ezért a kamaszok világa igen távoli számomra.

könyv azonban tökéletes „útmutatást”, ötletet adott az előadáshoz, a versek által nekem is sikerült jobban megérteni a tinik világát. Így hitelesebben be tudjuk mutatni azokat a dolgokat, amelyek foglalkoztatják őket, az érzelmeiket, azokat az érzelmi változásokat, amelyeken ebben a korban keresztül mennek – nyilatkozta az új előadás kapcsán Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely művészeti vezetője.

Az előadás, amellett, hogy szórakoztató formában dolgozza fel a korosztály problémáit bevezetés a kortárs táncszínház világába.

A Nemzeti Táncszínház és a Duna Táncműhely a február 9-ei 15 órakor kezdődő, Ami a szívedet nyomja című kiskamaszoknak szóló (11-15 éves kor) előadása után alkotói beszélgetést szervez általános iskolai felső tagozatos, és középiskolai tanárok részére.

A beszélgetésre jelentkező tanároknak lehetőségük lesz a premieren megtekinteni a Duna Táncműhely új előadását, amely az azonos címmel megjelent svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született. A darab a kamaszok problémáit dolgozza fel a tánc segítségével.

Az alkotói beszélgetésen részt vesz: Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely művészeti vezetője, Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója

A jelentkezők száma limitált, ezért a részvételhez előzetes jelentkezés szükséges. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet február 7-én 16 óráig.

(Nemzeti Táncszínház)

Kapcsolódó cikkek