könyv
#Suli, munka

Elolvasnál egy jó könyvet? Így válassz!

2023.04.02.
1 perces olvasási idő

A világ tele van szuper könyvekkel, amelyek csak arra várnak, hogy elolvasd őket. De hogy találod meg azokat az olvasnivalókat, amelyeket szeretni fogsz? Íme, néhány tipp!

Először is: mi érdekel?

Tények vagy kitalációk?

Vannak olyan könyvek, amelyek abszolút a fantáziára épülnek, és nincsen semmi valóság alapjuk. Ezek lehetnek rövid novellák vagy regények is. az ilyen típusú könyvek elrepíthetnek egy másik világba. Azok a könyvek, amelyekben nincsen semmi kitaláció, a valóságra épülnek, ismeretterjesztő könyvek, melyekből megtudod, hogy mi mikor és miért történt.

könyv

Családi könyvek

Mi volt az anyukád vagy apukád kedvenc könyve, amikor ugyanannyi idős volt, mint most te? Kérdezd meg őket, és lapozz bele néhány könyvbe, hátha tetszik. Miután elolvastad, lesz még egy közös családi témátok. Jó módszer arra, hogy megszeresd a könyveket.

Kérdezz meg egy tapasztalt embert

Az iskolád könyvtára kiváló erre a célra, és a legjobb az, hogy nem neked kell keresgélned a könyvek között, mert ott van a könyvtáros, aki készséggel segít. Kérd meg, hogy adjon neked könyvet a kedvenc filmedről, zenédről, vagy sportolódról.

Lehet olyan is, hogy a címe tetszik meg a könyvnek, és azért kezded el olvasni. A könyvtáros könnyen segíthet neked abban, hogy megtudd, miről szól a könyv. Esetleg kérd ki a kedvenc tanárod véleményét ebben az ügyben.

Kezdeményezz könyvcserét

Miért nem csereberélsz könyveket egy barátoddal, akinek olyan az ízlése, mint neked? Mindig szórakoztató lehet egy baráttal olvasni. Tudsz akár olvasó klubot szervezni, és cserélhettek egymással, így azokat a könyveket, amelyek érdekelnek, nem is muszáj megvenned, mert lehet, hogy megvan az egyik barátodnak.

(KamaszPanasz - Gy. P. F.)