Rakonczay Gábor
#Lélek

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

2012.05.23.
1 perces olvasási idő

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

Rakonczay Gábor kenujával január 25-én indult, és március 26-án, a tervezett 80 nap helyett 61 nap alatt evezte át az Atlanti-óceánt. Ezzel új világrekordot állított fel. Útját a Grand Canaria-i Las Palmas-ban kezdte, és Antiguán fejezte be. A magányos óceáni átkelés céljára készült kenuját Fa Nándor tervezte és építette. Az egy kabinnal rendelkező, Vitéz névre keresztelt hajó 7,5 m hosszú, 1,2 m széles.

Rakonczay Gábornak az út nagy részében, február 7-étől a megérkezéséig a külvilággal semmiféle kapcsolata nem volt, mivel a február 5-i, csaknem végzetes kimenetelű borulás során felszerelése teljesen elázott és elektromos berendezései felmondták a szolgálatot.

Arra, hogy egy mai fiatal hogyan érhet el hasonló sikereket, és hogy mi mindent kell ezért tennie, Rakonczay Gáborral készült interjúnkból megtudhatod.

(Gy. A. - Gy. R.)

Kapcsolódó cikkek