diákmunka
#Lélek

Munkaötletek tinédzsereknek

2011.07.14.
2 perces olvasási idő

A jelenlegi gazdasági helyzet következtében sok fiatal nem képes „hagyományos” nyári munkát találni a helyi kiskereskedésekben. Nyugalom, még rengeteg módja van annak, hogy egy kamasz valahogy egy kis pénzt keressen.

Indítsd el a saját vállalkozásodat!

Amikor fiatal voltam, a szüleim arra ösztönöztek minket, hogy nyáron, álláskeresés helyett indítsuk el a saját vállalkozásunkat. Ez sok szempontból jó ötlet volt. Először is mi vidéken laktunk, és egy munka a városban nagyon sok utazással járt volna, ami jelentősen lecsökkentette volna a keresetünket.

A saját vállalkozás több pénzt jelenthet

Anyukám kiszámolta, hogy többe került volna egy éven keresztül beutazni a városba egy minimálbéres munkáért, mint ha nem is lett volna munkám. Másodszor pedig, elindítani a saját vállalkozásunkat, biztos, hogy sokat megtanított nekünk a pénzről, az emberi képességekről és a felelősségről.babysitter

Gyermekfelügyelet

A gyermekfelügyelet egy jó munkalehetőség a tinédzsereknek. Természetesen fontos, hogy mielőtt elkezdesz egy gyerekre vigyázni, részesülj valamilyen elsősegély-nyújtási képzésben. Másrészt nem lesz szükséged különösebb induló tőkére. Éveken keresztül dolgoztam gyermekfelvigyázóként nyáron és iskolaidő alatt is, és sikerül egy kevés plusz pénzt keresnem, hogy hozzájáruljak a főiskolai költségeim finanszírozásához.

Egy jól végzett munka még több munkát hoz

Végül az alkalmazóim gyakran ajánlottak a barátaiknak, ami azt jelentette, hogy több gyermekfelvigyázói munkám lett, mint amennyit remélni mertem.

Fűnyírás

A fűnyírás egy másik jó lehetőség a tinédzserek számára. Hogy valóban hasznod legyen a munkából, rendelkezned kell egy fűnyíróval, vagy az alkalmazóidnak kell biztosítaniuk egyet. A mi környékünkön megszokott, hogy fiatalok bekopogtatnak az ajtókon és szórólapokat osztogatnak, nyári szolgáltatásaikat hirdetve.

Állatfelügyelet

Az állatfelügyelet is egy kiváló módja a nyári pénzkeresésnek. Míg a tulajdonosok dolgoznak vagy nyaralnak, neked kell vigyáznod házi kedvenceikre. Kezdheted a szomszédok háziállatainak a felügyeletével, majd kibővítheted az ügyfélkörödet.

Oktatás

Azok a fiatalok, akik hangszeren játszanak, vagy táncolnak, és van elég türelmük másokhoz, adhatnak órákat is a nyár folyamán. Nem csak te csinálhatod azt, amit szeretsz, hanem segíthetsz más gyerekeknek is. Ezen kívül még pénzt is kereshetsz.

Első a biztonság

Természetesen meg kell tenni a megfelelő óvintézkedéseket, és szülőknek meg kell győződniük arról, hogy gyermekük nem vállal felesleges kockázatot az új vásárlók megszerzése érdekében. A szülőknek az is fontos, hogy találkozzanak a munkaadóval, és megbízzanak benne.

Az üzlet hamarosan

Végül a tinédzsernek annyi munkája lesz, amennyit már nem tudd kézben tartani, és jóval több pénzt fog keresni, mint amennyit a közeli kiskereskedésben vállat volna diákmunkaként. Ráadásul a tapasztalat, amit szerez felbecsülhetetlen érték.

(P. K., mextena.com)