Lélek, pénz

#Lélek #pénz

54 db cikk a témában

Vásárlásmánia
#vásárlás
2024.02.09.

Vásárlásmánia

Vásárlásmánia hódít az egész világon! Néhány éve elismert függőségről van szó, ami főleg a fiatalokat érinti. Kiürült hitelkártyák és megromlott emberi kapcsolatok járnak a nyomában.

Szerencsejáték és amit tudnod kell róla
#szerencsejáték
2023.09.06.

Szerencsejáték és amit tudnod kell róla

A szerencsejáték, amely sokszor a fogadást is magában foglalja, azt jelenti, hogy valamilyen értéket (például pénzt) kockáztatsz egy játék vagy egy esemény, például egy futball- vagy bokszmeccs kimeneteléért. Az emberek ezt azzal a céllal teszik, hogy pénzt nyerjenek, de gyakran több pénzt veszítenek, mint amennyit nyernek.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?
#szorongás
2023.09.05.

Te is szorongsz, ha a pénzről van szó?

Nem kell, hogy valaki átlag feletti bért keressen ahhoz, hogy szorongjon anyagi helyzete miatt, sőt, még rendszeres havi jövedelem sem kell hozzá. Az utóbbi években egyre növekvő problémát jelent a fiatalok körében is a krónikus stressz és a pénzügyi szorongás.

Bumeráng gyerek – Ne akarj ilyen lenni
#bumeráng gyerek
2023.05.04.

Bumeráng gyerek – Ne akarj ilyen lenni

Bumeráng gyerek. Te hallottál már róla? Ők azok, akik 18 évesen elköltöznek otthonról, majd néhány év múlva visszatérnek a szülői házba, amikor anyagilag nehéz helyzetbe kerülnek. Sok család számára egy felnőtt gyermek támogatása érzelmi és anyagi terhet jelenthet.

Te és a pénz – Mi az, ami meghatározza a pénzhez való hozzáállásodat?
#pénzügy
2023.04.12.

Te és a pénz – Mi az, ami meghatározza a pénzhez való hozzáállásodat?

Pénz. Mindenkit foglalkoztat, könnyen el lehet költeni, sokszor nehezen lehet megkeresni, a hiánya problémák sorát generálja. Van, akinek alig van, van, aki két kézzel szórja, van, aki élére rakja, míg van, aki óriási tartozásokat halmoz fel. Na és mi a helyzet nálad? Mi az, ami meghatározza a pénzhez való hozzáállásodat? Ennek járunk most utána.

Tervezd meg a költségvetésed!
#diák költségvetés
2023.03.19.

Tervezd meg a költségvetésed!

Aggódsz amiatt, hogy nem lesz bevételed az egyetem alatt, vagy csak szeretnéd jobban beosztani a diákhiteledet? A megfelelő helyen jársz!

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?
#pénz
2023.01.17.

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?

Talán nincs is a világon még egy olyan eszköz, amitől ennyire függenénk, ami a mindennapjainkat, az érzelmeinket és az egész életünket meghatározza. Meghatározza azt, hogy hol és hogyan élünk, a társadalom melyik rétegébe tartozunk, mennyit stresszelünk, az életünkből mennyi időt áldozunk a megszerzésére. Mi ez az eszköz? A pénz.

A divatipar egészségkárosító hatásai - mi van a siker, és a csillogás hátterében?
#divat
2022.04.25.

A divatipar egészségkárosító hatásai - mi van a siker, és a csillogás hátterében?

Siker, pénz, csillogás - annyit használták már, hogy szinte közhelyessé kopott ez a mondat, amit a divat világában tevékenykedő modellekre alkalmaznak a legtöbbször. Lányok ezrei álmodoznak titkon a kifutóról, arról, hogy egyszer csak valaki “felfedezi” őket és az ismeretlenség félhomályából rivaldafényben tündökölhetnek.

Hogy kezeld helyesen a nagy karácsonyi csalódásokat?
#karácsony
2021.12.25.

Hogy kezeld helyesen a nagy karácsonyi csalódásokat?

A karácsony gyakorlatilag egy ünnepi díszbe öltöztetett aknamező - legyen szó akár egy förtelmes karácsonyi ajándékról vagy az elkerülhetetlen családi perpatvarokról. Viszont ezekkel a tippekkel idegeskedés és viták nélkül bonyolíthatod le az ünnepeket! Próbálj meg az alábbi módszerekkel eljárni, ha karácsonykor csalódás ér.

#kapunyitási pánik
2021.06.12.

Félek a nagybetűs élettől!

Most fogok diplomázni, de már teljesen kiborultam. Teljes mértékben elterveztem, hogy a nyáron mit fogok csinálni. Dolgozni, elutazni, jövőt tervezni, esetleg második diplomát szerezni. Most azonban úgy érzem, hogy túl gyorsan történnek körülöttem a dolgok.

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#diákmunka
2019.06.28.

Hol találhatsz nyári munkát?

Összegyűjtöttük a leghasznosabb honlapokat, melyeken böngészve te is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb nyári munkát!

#utazás
2019.06.12.

7 tipp, hogy ne stresszelj az utazás alatt

Az utazás szerves részét képezi a nyári vakációnak. Stresszel jár, hiszen aggódunk, hogy minden rendben menjen, a poggyászok el ne vesszenek, a járatunk ne késsen, ne történjen semmi baleset az út során...

#önéletrajz
2017.06.07.

Önéletrajz: segítünk megírni!

Egy összefoglaló írás rólad nagyon sokat segíthet, ha munkát keresel. De nehéz lehet összehozni, ha még csak egy kevés tapasztalatod van, vagy ha egyáltalán nincs is. Most megmutatjuk, hogy mit is kell tartalmaznia az önéletrajzodnak.

#pénzkezelés
2017.05.24.

Pénzérzelmek: Mire tudsz ennyi pénzt elkölteni?

A címben szereplő mondat is gyakran hagyja el a szülők száját, és elég sokszor jelzi, hogy bizony gubanc van a szüleid és közted. Egy idő után már az lesz az érzésed, hogy már megint a pénz miatt veszekszetek, pedig Himer Csilla pénzpedagógus szerint erről szó sincs.