hajevés
#Lélek

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

2020.10.15.
1 perces olvasási idő

Szeretnék leszokni a hajevésről, de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Ezeknek a mániáknak minden esetben valamilyen mélyebb, lelki alapja van, és az a rossz hírem, hogy csak felszíni megoldásokkal nem lehet velük mit kezdeni, vagy legfeljebb csak rövid időre. Ezeknek a legtöbb esetben valamilyen belső lelki feszültség az alapja, és csak úgy mulasztható el, ha rájössz, honnan erednek ezek a lelki feszültségek a te esetedben, és ezeken tudsz változtatni.

Ezzel együtt a hajevés magától elmúlik, ahogy csökken ez a feszültség benned. Ehhez azonban elkerülhetetlen a szakemberi segítség, hogy közösen feltárjátok, mi lehet a háttérben… család, suli, barátok, fiúk, megfelelni vágyás?

Mi tehet téged feszültté?

Ha úgy érzed, hogy semmi sem segít az állapotodon, keress fel egy pszichológus szakembert, aki segít a végére járni, mi a kiváltó oka a cselekvéseidnek.

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)