Lélek, nemi erőszak

#Lélek #nemi erőszak

19 db cikk a témában

Erőszak - mit tennél, ha neked kellene segíteni?
#randi
2024.02.24.

Erőszak - mit tennél, ha neked kellene segíteni?

Éjfél van és a telefon csörgésére ébredsz. Szerencsétlenül felveszed a telefont. A vonal másik végén lévő zokogás elváltoztatja a hangját és nehéz rájönni, hogy ki telefonál ilyenkor. Miután felteszel néhány kérdést, rájössz, hogy a legjobb barátnőd az. Rögtön megkérdezed, mi a baj, mivel tudod, hogy egy nagyon helyes pasival volt randija, akibe egy kicsit bele is van zúgva.

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

#krízis
2021.05.07.

Mi a krízis?

A krízis szó görög eredetű, azt jelenti, hogy válság vagy fordulat. Krízis általában nehéz élethelyzetekben alakul ki, amikor valami súlyos dolog történik.

#erőszak
2021.04.25.

A nők elleni erőszakról

Sok dolog beletartozik, ami a nemük miatt vagy azzal összefüggésben éri a nőket. Lehet ez családon belüli erőszak, párkapcsolati erőszak, de a társadalmi működésből fakadó hátrányok is ide tartoznak, például, hogy alacsonyabb fizetést kapnak, mint a férfiak ugyanabban a munkakörben, vagy ritkábban választják vezetőnek őket.

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#erőszak
2020.09.18.

Felépülés az erőszak után

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#kapcsolat
2019.06.01.

Mik a bántalmazó kapcsolat figyelmeztető jelei?

A bántalmazó kapcsolat lehet fizikai, szexuális, verbális vagy érzelmi alapú. Csak mert egy személy fizikailag nem bántalmaz, nem jelenti azt, hogy nem követ el visszaélést. Az erőszaknak és visszaélésnek semmi keresnivalója egy kapcsolatban.

#erőszak
2014.09.13.

Hogyan lehet feldolgozni egy nemi erőszakot?

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#erőszak
2012.02.11.

Az erőszak ellen a sportban

Az egyesületben, szervezett sportban résztvevő gyermekekre rengeteg veszély leselkedik, így megalázó beavatási szertartások, verés, lelki terror vagy szexuális zaklatás is akár.

#erőszak
2011.11.25.

Erőszak a randi során

Nem ismeretlen dolog, és a hatóságoknál is külön kategóriát képvisel a párkapcsolatban élők között történő erőszak, bántalmazás. Ebbe beletartozik az egyneműek közötti párkapcsolat is, bár az ő esetükben kevés statisztikai adat áll rendelkezésre.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#nemi erőszak
2011.07.04.

Brutálisan megerőszakoltak, hogy éljem túl?

„Szia. Nem tudom kinek írok, de szeretnék választ kapni a kérdésemre. 17 éves vagyok és egy 48 éves férfi megerőszakolt. Azóta és akkor is nagyon sokszor próbáltam öngyilkos lenni.”