téli szünet
#Lélek

Szünidei tanácsok: sportolj, ápold a kapcsolataidat

2010.12.18.
2 perces olvasási idő

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Lehet, hogy eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!

Természetesen rengeteg dolog van, amit minden karácsonykor megteszünk, még több az, amit egész évben tervezünk és mégsem tesszük meg, és van olyan, amit egészen egyszerűen csak meg kellene tennünk. Ez is mind a rohanás része. Álljunk meg egy picit, és csináljunk olyan dolgokat, amelyeket mi is élvezünk! Nos, íme, pár ötlet!

Süss!

Ki ne szeretne egy jót nevetni, miközben nyakig lisztesen próbálunk valami ehető finomságot készíteni? Manapság rengeteg könnyen elkészíthető recept fellelhető az interneten. Nem is kell messzire menned, ugyanis a Kamaszpanaszon is találsz bőven! Hívd át barátaid/barátnőid, és készítsetek valami egyszerűt! De azért a konyhára vigyázzatok!

Rendezz házi tehetségkutató versenyt!

Szünidei tanácsok: sportolj, ápold a kapcsolataidatA baráti körben megrendezett „tehetségkutatók” mindig óriási bulinak ígérkeznek. Szervezzetek valakinél egy ilyen bulit. Táncoljatok, énekeljetek együtt. Ha szeretnétek, nyugodtan nézzen ki minden úgy, mint a Tv-ben. Akik pedig szégyenlősek, nos nekik sem kell izgulniuk! Akkor ők lesznek a zsűri, vagy pedig a műsorvezetők. A korosztály nyitott, minden csak a társaságon múlik!

Tegyük szebbé szobánkat!

Nincs is jobb, mint mikor jól érezzük magunkat a szobánkban! Manapság számos alternatíva közül tudunk választani. Elmegyünk egy hobbiboltba, ahol bevásárolunk, majd pedig remek üvegfestékeket vagy a még ügyesebbek –természetesen szülői engedéllyel – a falra is festhetnek! A lakás és szobadíszítés tárháza kifogyhatatlan, böngéssz a neten vagy nézz barkács-műsorokat! Engedd szabadjára a képzeleted, és alkosd meg álmaid szobáját - lakását!

Készíts ajándékot!

Bár Karácsony már elmúlt, mégis igaz az a mondás, hogy adni mindig jobb, mint kapni. Pár apró kis ajándék, melyet a barátaidnak készítesz saját kezűleg, megmutatja, hogy mennyire fontosak is neked. Nem beszélve arról, hogy egy délutáni programod megint megvan!

Mozdulj ki! Élvezd a szünetet!

Annyi minden zajlik ilyenkor a városokban! Valószínűleg a környékeden is rengeteg program vár. Ha mégsem, utazz el egy közeli városba, igyatok meg egy pohár forralt bort, üljetek be utána egy moziba és élvezzétek az életet! Ne szorulj be a 4 fal közé!

Vásárolj!

Nem vásároltam még eleget? – kérdezheted teljesen jogosan. De éppen eleget, sőt már sokat is vásároltál egyedül. De gondolj bele mennyire jó dolog az, ha nem a barátaidnak, hanem a barátaiddal vásárolsz! Menjetek el egy plázába, fosszátok ki a boltokat, vagy flangáljatok a városba, végül pedig üljetek be egy kávézóba, hidd el remek szórakozás lesz!

Nézz családi videókat!

Nem csak barátok léteznek, erre különösképpen ilyenkor karácsony környékén kell odafigyelnünk! Üljünk le szüleinkkel, nagyszüleinkkel, és elevenítsünk fel pár közös emléket! Valószínűleg ők is örülni fognak neki! És ki tudja, talán még számunkra is mulatságos lesz!

Sportolj!

A hideg, és jobb esetben a hó nem eredményezheti azt, hogy bent gubbasszunk! Próbáljunk ki több téli sportot is! A szánkó, a sí, a snowboard egytaránt remek szórakozás lehet. De sajnos nem mindenhol vannak meg ehhez a természeti adottságok, így legjobb, ha elmész korizni a családoddal vagy a barátaiddal, ugyanis koripályát biztos találsz a közelben!

Természetesen nem csak kint lehet sportolni! Ilyenkor télen előtérbe kerülnek a fedett uszodák, és az ehhez hasonló létesítmények. Ha azonban nem vágysz a kondigépekre, vagy a klórra, akkor könnyed szórakozásnak ígérkezhet egy ping-pong vagy egy squash a barátokkal!

(Cs. B.)