Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?
#zárkózottság
2022.04.07.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?

A kamaszkor egyaránt jár testi és lelki változásokkal, hiszen ilyenkor sok minden történik egyszerre. Változik a test, egyre fontosabbak a barátok, egyre idegesítőbbek a szülők, beköszönt az első szerelem, feléled a szexuális vágy, előbb-utóbb el kéne dönteni, hogy milyen irányba menjünk tovább.

Támogatás és barátok
#támogatás
2022.04.04.

Támogatás és barátok

Az élet tele van hullámvölgyekkel, ne akarj egyedül megbirkózni velük. Kutatások bizonyítják, hogy akik közel állnak barátaikhoz, családtagjaikhoz, egészségesebb és boldogabb életet élnek. Szóval fordulj hozzájuk a nehéz időkben, hisz nem erre valók az igaz barátok?

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz
#randi
2022.03.20.

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz

Ha nem tudod, hogyan hívj el egy lányt randizni, nem kell rosszul érezned magad miatta. Minden srác érzett már így legalább egyszer az életében! Néha kockázattal jár, hogy elsajátítsd a randira hívás művészetét. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, nem igaz?

Hogy kezeld helyesen a nagy karácsonyi csalódásokat?
#karácsony
2021.12.25.

Hogy kezeld helyesen a nagy karácsonyi csalódásokat?

A karácsony gyakorlatilag egy ünnepi díszbe öltöztetett aknamező - legyen szó akár egy förtelmes karácsonyi ajándékról vagy az elkerülhetetlen családi perpatvarokról. Viszont ezekkel a tippekkel idegeskedés és viták nélkül bonyolíthatod le az ünnepeket! Próbálj meg az alábbi módszerekkel eljárni, ha karácsonykor csalódás ér.

Nem mindenki a barátod, aki annak látszik
#barát
2021.09.29.

Nem mindenki a barátod, aki annak látszik

Barátokra szükségünk van, ez tény. Az embert olyan alapvető szociális szükségletek jellemzik, minek következtében kapcsolatigénye magas. Jelen társadalmunkban a szűk család mellett a kortárskapcsolatok, a barátok töltik be a legfontosabb szerepet az életünkben.

#hazudik
2021.09.21.

A hazugság jelei

A hazugságok kiderítése olykor nehézségeket okozhat, azonban egy kis gyakorlattal és néhány hasznos módszer elsajátításával képes lehetsz majd megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia
#fóbia
2021.08.11.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia

Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.

6 tipp a jó első benyomáshoz
#jó benyomás
2021.06.29.

6 tipp a jó első benyomáshoz

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

#barátság
2021.06.23.

Igaz barát? Idővel kiderül

Elég kiábrándító, ha az ember azt hiszi, sok jó baráttal van körülvéve, aztán ráébred, hogy egy igazi barátja sincs - panaszolta egy ismerős hölgy (nevezzük Évának). Amíg egészséges volt, napi szinten jöttek a barátnők látogatóba, vittek egymásnak kóstolót, együtt itták a napi kávéjukat. Karácsonykor, szülinapkor megajándékozták egymást. Aztán Évának egészségügyi panaszai lettek.

#hazudik
2021.06.07.

Miért hazudunk?

Akkor csalódunk a leginkább barátainkban, ha kiderült, hogy hazudtak. Egy kis füllentést még meg is bocsátunk, de a nagy hazugságok nagy sértődéseket eredményeznek.

#reggel
2021.05.25.

Hogyan induljon jól a reggel?

Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi feladatod lesz a napokban. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ
#túlérzékenység
2021.05.22.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ

Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?

#randi
2021.03.17.

Hogyan randizz a barátod testvérével?

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.