barát
#Lélek

Hogyan tedd túl magad egy barátságon?

2019.09.30.
1 perces olvasási idő

Egy barátság vége nagyon fájdalmas lehet. Szomorú látni, hogy életed egy részének vége van. Ezen mindenki túlesik életében legalább egyszer, néha többször. A továbbiakban adunk néhány tippet, ami segíthet túltenni magad ezen.

Engedd magadnak, hogy gyászolj

Az egyik első dolog, amit tenned kell, miután vége a barátságotoknak, hogy hagyod, hogy Hogyan tedd túl magad egy barátságon?meggyászold. Vége egy barátságnak, így normális, ha emiatt szomorú vagy. A legjobb, ha hagyod, hogy távozzanak belőled azok az érzések, amelyek felgyűltek benned.

Gondolj vissza

Normális, ha időnként visszagondolsz a barátságotokra. Tettél olyan dolgokat, melyek előidézhették a barátságotok megromlását? Fontos, hogy rájöjj, hol romlott el az egész, így elkerülheted a jövőben ugyanazon hibák elkövetését. Gondolhatsz arra is, hogy mit nyújtott neked ez a barátság. Bár nem volt örök, de fontos szerepet töltött be az életedben, így nincs semmi baj azzal, ha néha visszagondolsz rá.

Tanulj belőle

A legjobb, ha megpróbálsz tanulni belőle. Tanulj a hibáidból, amiket elkövettél. Ha voltak olyan dolgok, amiket jobban is csinálhattál volna, a következő alkalommal javíts rajtuk.

Zárd le

Fontos, hogy lezárd magadban a történteket, miután megszakadt a barátságotok. Fontos, hogy felismerd: életed egy fejezetének vége van. Könnyebb továbblépni, ha ezt megteszed. Ha megbékélsz a helyzettel, te is jobban fogod magad érezni. Ha meg is próbálod letagadni az érzéseidet, előbb vagy utóbb akkor is meg kell velük birkóznod.

Légy kedves magaddal

Nem könnyű túltenni magunkat a veszteségen. Szomorú vagy és egy ideig a dolgok szörnyű színben tűnhetnek fel előtted. Ilyenkor rendben van, ha kicsit kényezteted magad, sőt, még hasznos is. Egyél a kedvenc sütidből, menj el egy masszázsra vagy adóz kedvenc hobbijaid egyikének.

Gondolj rá úgy, hogy ő veszített

Néha egyszerűen tovább kell lépned, és felismerned, hogy az igazi vesztes a volt barátod. Ha tudod, hogy mindent megtettél a kapcsolatotokért, egyszerűen zárd le a dolgot, vágd el a szálakat és menj el. Néha a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére is széteshetnek a kapcsolatok. Ne feledd, ketten vettettek benne részt, így mindkettőtökön múlott a dolog.

Találj új barátokat

Ahelyett, hogy a múltat gyászolod, keress új barátságokat. Találj magadnak barátokat, akikkel lóghatsz egy kicsit. Rengeteg ember van, akivel megismerkedhetsz, csak nyitottnak és barátságosnak kell lenned. Emlékeztesd magad, milyen értékes barát vagy, és hogy hányan szeretnének a barátaid lenni.

(KamaszPanasz - Gy.Z.)