DROG, CIGI, ALKOHOL drog kategória (136)

Kábítószerügyben a legszembeötlőbb változás 2010-ben a heroin háttérbe szorulása és az amfetaminok, valamint az új dizájner drogok fogyasztásának terjedése volt – állapítja meg a Nemzeti Drog Fókuszpont a magyarországi kábítószerhelyzetet elemző éves jelentésében. A jelentés rámutat a középiskolások drogérintettségének növekedésére is.
2011-11-12
Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.
2011-11-09
Egy új tanulmány szerint azokra a tizenévesekre, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, sokkal jobban jellemző a helytelen viselkedés (dohányzás, felelőtlen szexuális élet), mint a normál testsúlyú társaikra.
2011-11-09
Talán neked is van ismerősöd, aki szerint a kokain unalmas, drága és inkább az alkoholt kedveli. De vajon ez tényleg megfelelő indok lehet arra, hogy részegen aludjál a busz végében hazafelé?
2011-09-06
Teljes nevén gamma-hidroxi-butirát vegyülete, ismertebb nevén a GINA, egyre jobban kezd elterjedni hazánkban. Folyékony ecstasyként is emlegetik.
2011-09-03
Bajban vagy a kábítószerrel, az alkohollal? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hol található a legközelebbi szenvedélybetegeket kezelő intézmény, és mik az elérhetőségei!
2011-09-01
A marihuánáról széles körben elterjedt, hogy kevésbé káros, mint más drogok, legnagyobb részben azért, mert az emberek helytelenül úgy gondolják, hogy nem okozhat függőséget. De nem is hinnéd, hogy évente több mint százezer amerikai fordul drog rehabilitációhoz a marihuánafüggőségéből kifolyólag.
2011-08-04
A németeknél néhány éve jelen lévő anfetaminszármazék egyre nagyobb gondot okoz. Épp ezért háborút indítottak a kristály-speed, más néven pervitin terjesztői és fogyasztói ellen.
2011-08-01
Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.
2011-07-28
Úgy tűnik, hogy a kokain áll a járványszerű húsevő betegség kitörésének hátterében Los Angelesben és New Yorkban.
2011-07-12
A drogok elég sokfélék lehetnek attól függően, hogy milyen erősek és milyen hatást gyakorolnak rád. Néhány drog depresszáns (mint az alkohol) és álmossá, nyugodtabbá tesz. A marihuána (fű, spangli, joint) is ebbe a kategóriába esik.
2011-07-06
Szex, pia, és drogok. Jó bulinak tűnik? Nos, lehet. De veszélyt is jelenthet, különösen, ha egyszerre csinálod mindet. A társaságban kézről kézre jár az ital és a kábítószer. Miért?
2011-07-01
Kutatók bebizonyították, hogy a cannabis (kender) károsíthatja az emberi DNS-t, s akár daganat kialakulásához vezethet. A tudósok a kutatás során egy új technológia segítségével olyan borjak DNS-ét vizsgálták, amelyek vadkenderből sodrott cigarettafüstnek voltak kitéve.
2011-06-27
Egy tanulmány szerint a krónikus ecstasy-fogyasztóknál kimutatható az agy hippocampus régiójának csökkenése.
2011-05-28
Az én gyerekem aztán nem! Ő csak kipróbálta. Csak néha szív el egy füves cigit. – Ilyen és ehhez hasonló kifogásokat keresnek a kábítószerező fiatalok szülei, leginkább önmaguk ámítására. Egy nemrégiben született tanulmány rávilágít a részletekre.
2011-05-20
<<  1 ... 5 6 7 8 9 10  >>