DROG, CIGI, ALKOHOL drog kategória (136)

A kellő motivációval és elszántsággal rendelkező drogfüggők nem csak a drogambulanciák járóbeteg szakrendelésein kapnak segítséget, hanem különböző rehabilitációs intézményekben is.
2011-05-11
A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a kíváncsiság hajtja a fiatalokat a drogfogyasztás irányába. Sokan közülük megmaradnak az egyszeri kipróbálás szintjén.
2011-05-06
Egy nagyobb Drogambulancia évente kb. 1000 klienst fogad. A páciensek nagyobb hányada illegális szerhasználó, ezért valamilyen kábítószer-függőségben szenved. Alkoholizmus és játékszenvedély miatt, illetve egyéb mentális problémákkal is felkeresik a szakrendelést.
2011-04-28
Talán már kipróbáltad az alkoholt, a drogokat vagy a dohányzást, mert kíváncsi voltál. Vagy azért, mert stresszeltél. Talán csak azért, mert jólesett felrúgni a szabályokat.
2011-02-25
Amikor a szokásos gyógymódok befuccsolnak, néhány tini a droghoz, pontosabban a Cannabishoz fordul. Egy napjainkban felszínre került kutatásból ugyanis kiderült, hogy az amerikai tinik nagy része azért szívja a Cannabist, hogy „megnyugodjon, meggyógyuljon”, nem pedig azért, hogy egész este partizzon.
2011-01-27
Azok a tinik, akik kevesebb, mint 7 órát alszanak éjszakánként, nagyobb valószínűséggel használnak kábítószert – állapították meg amerikai kutatók.
2011-01-09
"Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-12-07
Mefedron-függő és alkalmi fogyasztó látogatóink osztották meg velünk a szer szedésével kapcsolatos tapasztalataikat.
2010-11-10
A poppers-zel (Bad Red, Bronx, G.I. One, Rush) való kísérletezés – ami tulajdonképpen alkyl-nitritek belélegzését jelenti – komoly és maradandó retinakárosodást okozhat, mondják a szemész főorvosok. Franciaországban egy három hónapos időszak alatt négy fiatal szenvedett el szemkárosodást poppers használata miatt.
2010-11-10
A ketamin gyakori használata memóriazavarokhoz vezethet – állítják a kutatók.
2010-10-27
A felmérések azt mutatják, hogy azok a tinik, akik nem étkeznek közösen a családjukkal, nagyobb valószínűséggel válnak drogfogyasztóvá.
2010-10-13
Amilyen nagyszerű dolog egy jó társasággal együtt lenni és bulizni egy nagyot, legalább annyira veszélyes is. Bár túl vagyunk a szilveszteren, mégsem árt odafigyelni a bulik veszélyeire. Ez a cikk talán segít, hogy ne csússzon ki a kezünk közül a buli, vagy ha már kicsúszott, tudjuk, mit kell tenni.
2010-09-11
A fiatalok többsége keveset tud az öngyújtógázról, ezért nem félnek tőle. Az öngyújtógáz egyik legnagyobb veszélye, hogy nagyon olcsó, és akár még egy gyerek is bárhol megvásárolhatja.
2010-09-10
A kormány drogügyi tanácsadó testülete úgy döntött: betiltják a "kati" becenéven is ismert népszerű partidrogot, a mefedront.
2010-09-02
Elgondolkodtál mostanában a droggal és/vagy az alkohollal való viszonyodon? Akadályozza valamiben az életed? Rosszkedvű leszel, ha eszedbe jut a velük kapcsolatos problémáid? Kontrollvesztett állapotba kerülsz, ha használod őket? A következő teszt kitöltésével megtudhatod, hogy tényleg segítségre van-e szükséged.
2010-08-06
<<  1 ... 6 7 8 9 10  >>