Drog, cigi, alkohol, alkohol

#Drog, cigi, alkohol #alkohol

95 db cikk a témában

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#másnapos
2014.04.02.

Buli-tréninget tartottak fiataloknak orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

#alkoholfogyasztás
2013.04.25.

A fiatalok alkoholfogyasztási szokásai

Hazánkban az alkohol okozta halálozás kimagasló, ugyan nem fogyasztunk lényegesen nagyobb mennyiségű alkoholt, mint az unió többi lakosa, azonban a gyenge minőségű italok miatt a májbetegek száma lényegesen magasabb. Ráadásul az alkohol olyan tudatmódosító szer, amelynek fogyasztását serdülőkorban nem ritkán a szülők is legalizálják.

#rizikóterápia
2012.05.08.

Rizikóterápia szenvedélybeteg fiataloknak

Szenvedélybeteg fiatalok számára szervez – kétszer egyhetes élményterápiás – tábort a Megálló Csoport Alapítvány. A „Mindenkinek megvan a maga Everestje” címet viselő programok az alapítványban folyó terápiás foglalkozásokat egészítik ki ezzel a kockázat-kezelésre felkészítő, a feszültséget, nehézségeket vállalni képes, a megoldások keresésére alkalmassá tevő magatartásra neveléssel, sajátos „terápiával”, a példamutatással.

#buli
2011.12.31.

Több tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

#túlsúly
2011.11.09.

Az elhízott tinik rosszabbak

Egy új tanulmány szerint azokra a tizenévesekre, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, sokkal jobban jellemző a helytelen viselkedés (dohányzás, felelőtlen szexuális élet), mint a normál testsúlyú társaikra.

#internet
2011.09.11.

Aki sokat internetezik, többet iszik?

Az új felfedezés, ami az alkohol és a netezés összefüggését vizsgálja, különösen a tiniket érinti. Míg a kamaszok harminc évvel ezelőtt órákat telefonálhattak a barátaikkal, az új norma az e-mail, az MSN vagy a chatelés Facebookon.

#alkohol
2011.09.06.

Kokain vagy tequila: melyik ártalmasabb?

Talán neked is van ismerősöd, aki szerint a kokain unalmas, drága és inkább az alkoholt kedveli. De vajon ez tényleg megfelelő indok lehet arra, hogy részegen aludjál a busz végében hazafelé?

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.

#alkohol
2011.05.05.

Az alkohol szexuális gondokat okozhat

A rendszeres alkoholfogyasztás súlyosan károsítja mind a nők, mind a férfiak termékenységét: a férfiaknál többek között a herezsugorodását, terméketlenséget, impotenciát, míg a nőknél sikertelen peteérést, spontán vetélést okozhat. Az alkoholfogyasztás veszélyezteti a magzat normális fejlődését.

#koffein
2011.04.18.

Koffeinfüggő lehetsz-e a génjeid miatt?

A DNS befolyásolhatja az emberek koffeinfogyasztását. Egy friss tanulmány szerint a DNS valószínűsíthetően befolyásolja, hogy egyesek mennyi koffeintartalmú ételt és italt fogyasztanak különböző forrásokból (kávé, tea, kóla és csokoládé).

#vodkás tampon
2011.04.15.

Az alkoholba áztatott tampon komoly veszélyekkel járhat

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!