Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

495 db cikk a témában

#fog
2018.04.15.

Fogfehérítő ételek

Mindannyian tudjuk, hogy a kávé, a tea, a dohányzás és bizonyos élelmiszerek elszínezik a fogakat. A fogfehérítő termékek nem olcsók, ezért jó ha tudod, melyek azok az ételek, amelyek fényesítik, tisztítják a fogaidat - ráadásul természetes úton.

#tompa látás
2017.11.02.

Gyógyítják a tompa látást a videójátékok

A legtöbb tudományos kutatás a videojátékok káros hatásaira hívja föl a figyelmet, de egy új tanulmány szerint a videojáték terápia javíthatja a lusta szemmel küzdő fiatalok és felnőttek látóképességét.

#menstruáció
2017.10.01.

Sport és menstruáció: A női atlétatriász

A legtöbb sportoló lánynak havi rendszerességű menstruációs ciklusa van, és az élsportolóknak is csak egy-két havi vérzés marad ki általában. Azonban, ha teljes erőbedobással edzel, de nem kap a tested elég tápanyagot, egy idő után elmaradhat a ciklusod, vagy az is lehet, hogy idősebb korban jelentkezik a menstruációd. Ez akkor szokott előfordulni, ha súlyvesztés, kevés tápanyag bevitele, vagy táplálkozási zavar áll fent.

#karikás szem
2017.06.25.

Van megoldás az égő szemre!

Sokat ülsz a számítógép vagy a tévé előtt, légkondicionált környezetben tartózkodsz, és gyakran tapasztalsz égő érzést vagy fáradtságot a szemedben? A száraz szem szindrómáról és a megoldási lehetőségekről dr. Tóth Eszter, szemészorvos beszélt.

#menstruáció
2017.04.19.

Minden, amit a menstruációról tudni kell

A férfi nemi működéssel szemben - amely folyamatos - a női nemi működés ciklikus. Ennek a legnyilvánvalóbb jele a menstruáció vagy menzesz. A folyamat szabályos ciklus esetén minden hónapban - nagyjából 28 naponta - megismétlődik. Mi történik ilyenkor? Milyen problémák adódhatnak?

#menstruáció
2017.02.23.

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?

Fájdalmas görcsök, ingerültség, puffadás. Ezek a leggyakoribb tünetek, amik a menstruáció előtt és alatt előfordulhatnak. A menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.

#csók
2017.02.13.

Csókolj magabiztosan, rossz lehelet nélkül!

Jó hír, hogy bármennyire is izgulsz miatta, a csókolózást szinte lehetetlen elrontani. Ha az érzelmek adottak, biztos, hogy a csók sem sikerülhet rosszul. Van azonban egy olyan tényező, ami garantáltan rossz emlékké teheti a romantikus pillanatot: a rossz lehelet. Mit tehetsz ellene?

#szilveszter
2017.01.01.

Kezdd kipihent külsővel az újévet!

A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, kozmetikus segítségével kipihentebb külsőt varázsolhatsz magadnak.

#tampon
2016.12.03.

Minden WC-használatkor kell tampont cserélni?

Kedves Szakértő! Ha egy lány tampont használ, vajon szükséges-e kicserélnie azt közvetlenül a mosdó használata után? Attól félek, hogy ha nem így teszek, a tampon nedves madzagja hozzájárul a baktériumok elszaporodásához.

#hajhullás
2016.08.26.

Betegségek, amik hajhullást okoznak

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Hormonális változások, stressz és bizonyos betegségek hatására is növekedhet az elhullott hajszálak mennyisége. Az okokról és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.

#bőr
2016.08.20.

A kén jótékony hatásai bőrproblémák esetén

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

#szőrtelenítés
2016.08.11.

Borotválás egyszerűen, 4 lépésben

Tévhit, hogy borotválással a szőrszálak erősebbé válnak! Arról van mindössze szó, hogy borotválásnál vágással eltávolítod a szőrszál elkeskenyedő finom végét, így éppen középtájon metszed ketté őket, ezáltal a tövüknél erősebbnek, vastagabbnak tűnnek.

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?
#mellbimbó
2016.07.23.

Befelé forduló mellbimbók - Mit jelenthetnek?

Úgy érzed, hogy nem olyan a melled, mint a legtöbb lányé? Olyan mintha nem is lenne mellbimbód? Akkor lehetséges, hogy Te is a befelé forduló mellbimbók problémájával állsz szemben.

#víz
2016.07.18.

A nők érzékenyebbek a vízhiányos állapotra

A napi szinten kellő mennyiségű folyadékfogyasztás nem csak nyáron fontos! Már a kis mennyiségű folyadékhiány is negatívan befolyásolja hangulatunkat és energiaszintünket is.

#kontaktlencse
2016.07.12.

7 dolog amit sose csinálj, ha kontaktlencsét viselsz!

A kontaktlencséknek nagy előnyük, hogy sokkal kényelmesebbek, mint a szemüvegek, főként sportolás, szabadidős tevékenységek közben, amikor nem akadályoznak a mozgásban. Azonban fontos, hogy a megfelelő módon kezeld a lencséidet, ellenkező esetben szembetegségeknek, sérülésnek és fertőzésnek teszed ki magad.