fog
#Testi problémák

Fogfehérítő ételek

2018.04.15.
1 perces olvasási idő

Mindannyian tudjuk, hogy a kávé, a tea, a dohányzás és bizonyos élelmiszerek elszínezik a fogakat. A fogfehérítő termékek nem olcsók, ezért jó ha tudod, melyek azok az ételek, amelyek fényesítik, tisztítják a fogaidat - ráadásul természetes úton.

Látványos eredményeket érhetsz el azokkal az ételekkel, amik lesúrolják a foltokat a fogaidról, és ragyogó fehéren is tartják őket. Az úgynevezett „fogtisztító ételek” a következők:

A ropogós gyümölcsök és zöldségek

Az alma, körte, répa, zeller nagyszerűek a fogkő eltávolítására, a fogaid és az ínyed tisztítására. Rosttartalmuk a megnövekedett nyáltermeléssel kombinálva segítenek az ételmaradékok és az elszíneződést okozó baktériumok eltávolításában, ami védi a szájüreged tisztaságát – mondják a szakértők.

Sajt

fogfehérítésJó hír a sajtimádók számára! A kedvenc fehér cheddarod, vagy más sajtok olyan típusú tejsavat tartalmaznak, amelyek azonnali segítséget nyújtanak az intenzív fogszuvasodás ellen.

Citromlé

A citromléről közismert, hogy világosítja a hajat, de az már kevésbé, hogy a fogakat is fehéríti. Keverj össze egy teáskanálnyi citromlevet egy csipet sóval vagy szódabikarbónával, és dörzsöld be vele a fogaid! Ha bírod, természetesen rágcsálhatsz csak citromot magában is. Vigyázz azonban, mert túl sok citromlé túl sokszor használva érzékennyé teheti a fogaid, károsíthatja a fogzománcot!

Almaecet

A citromléhez hasonlóan az almaecettel való fogmosás vagy gargarizálás is segít eltávolítani a fogakra rakódott lepedéket. Túl gyakori alkalmazása azonban szintén a fogak érzékenységét okozhatja.

Narancshéj

A narancshéj belső oldala nagyszerű fogfehérítő. Egyszerűen csak dörzsöld át vele a fogaidat, hogy fényesebbek legyenek!

Szódabikarbóna

A legtöbb fogkrém tartalmaz szódabikarbónát, de önmagában is használható a fogak fehérítésére. Keverd össze vízzel, és dörzsöld át vele a fogaid! Öblögess alaposan utána!

Víz

Ha napközben úgy érzed, jó lenne megmosni a fogaid, de nincs rá lehetőséged, egy kis vízzel öblögesd át a szád, hogy eltávolítsd a fogaid közé ragadt ételmaradékot!

(KamaszPanasz - S. D.)