Testi problémák, fog

#Testi problémák #fog

54 db cikk a témában

Lehet szájvizet tenni a szájzuhanyba? Fogorvosok a TikTok trendről
#szájzuhany
2024.04.13.

Lehet szájvizet tenni a szájzuhanyba? Fogorvosok a TikTok trendről

Ahogy a neve is sugallja, a szájzuhanyt eredetileg vízzel való használatra szánták. Az eszköz – amely segítségével eltávolíthatjuk a fogak közé szorult ételdarabkákat – jó a nehezen elérhető helyekre is a szájban. Egy népszerű TikTok trendnek köszönhetően mostanság sokan más folyadékokat, például szájvizet vagy hidrogén-peroxidot tesznek a szájzuhanyba. De mit szólnak ehhez a szakértők?

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?
#higiénia
2023.11.22.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?

Fontos, hogy a tested tiszta és egészséges maradjon, főleg a pubertás alatt. Ezalatt a tested fokozottabban izzadni kezd, a bőröd és a hajad zsírosabbá válhat, valamint a szőrszálak új helyeken kezdenek nőni. Te mindent tudsz a megfelelő higiéniáról?

Miért van szükség fogszabályzóra?
#fog
2023.10.11.

Miért van szükség fogszabályzóra?

A fogszabályozó ma már igen gyakorinak számít. Míg sokaknak szabályosan nő a foguk, másoknak gondjaik adódhatnak velük, amelyet fogorvos segítségével lehet korrigálni.

Mit várhatsz a bölcsességfog-műtéttől?
#bölcsességfog
2023.10.09.

Mit várhatsz a bölcsességfog-műtéttől?

A tinédzser éveid közepén jelenhet meg a fogászati röntgen képén a bölcsességfogad. Talán már el is kezded érezni ezt a zápfogat, ahogyan nyomja az ínyedet. A bölcsességfog fájdalmat, duzzanatot, lyukas fogat, fogínybetegséget okozhat.

Amerikai mosoly
#mosoly
2023.06.24.

Amerikai mosoly

Nem létezik hollywoodi csillogás a vörös szőnyeg és vakító mosoly nélkül! A hírességek dollár ezreket költenek kinézetükre, így a fogaikra is! Csak így lehet elérni a kívánt hatást? Hidd el, nincs szükséged a sztárok pénztárcáira, ha hasonló eredményt akarsz elérni!

Mitől lehet érzékeny a fogad?
#fog
2023.03.09.

Mitől lehet érzékeny a fogad?

Veled is előfordult már, hogy hideg vagy meleg ételek, italok fogyasztása közben fájdalom nyilallt fogaidba? Mi állhat a sokakat érintő, kellemetlen tünet hátterében? A fog túlérzékenységének okait vettük most sorra.

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény
#fogszabályzó
2022.11.09.

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény

A helyben tartó (retenciós) készülékek olyan fogszabályozó eszközök, amelyeket a fogak rendezettségének megtartására használnak. A fogszabályozó orvos breketteket (zárakat) használ a torlódott vagy rosszul nőtt fogazat kiegyenesítésére.

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során
#fogszabályzó
2022.02.28.

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során

A fogszabályozó kezelésekhez eleinte nehézkes lehet hozzászokni. Attól függően, hogy milyen fogszabályozót kapott, megváltozhatnak étkezési szokásai, vagy a napi fogápolás is másképpen zajlik majd. Ha nem kivehető fogszabályozót visel, akkor íme néhány jó tanács ahhoz, hogy mit fogyasszon kezelése során, illetve, hogy hogyan tartsa tisztán fogait. (x)

6 dolog, ami károsítja a fogakat
#fog
2021.10.26.

6 dolog, ami károsítja a fogakat

A fogunk a legszebb ékszerünk lehet, és természetesen mindenki arra törekszik, hogy ragyogóan szép legyen a mosolya. Vajon elég-e tisztítani, fehéríteni, és évente kétszer orvoshoz járni? Mi mindent tehetnénk még fogaink épségéért? Íme, néhány olyan dolog, ami károsíthatja a fogainkat.

#fogszabályozás
2021.09.09.

Fogszabályzót viselsz? Ezekre mindenképpen figyelj!

A fogszabályzó ma már szerencsére inkább divatos, mint ciki, hiszen azt üzened vele, hogy te igenis törődsz a fogaid egészségével. Ennek megfelelően ma már ezernyi színű gyűrű közül válogathatsz, amivel szuperül kifejezheted az egyéniségedet, akár 2-3 havonta váltogatva a színkombinációt.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz
#lehelet
2021.08.17.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz

Egy lányos este vagy sörözés a srácokkal többet is okozhat, mint egy másnaposság. Annak ellenére, hogy folyadék, az alkohol ki tudja szárítani a szádat. Ez ösztönzi azokat a baktériumokat, amik halitózist (rossz lehelet) okoznak. Koffeines italok, fűszeres ételek és cigaretta is okozhat rossz leheletet. A szájban nem termelődik annyi nyál alvás közben, ez okozza a reggeli szájszagot.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

#fogmosás
2020.11.06.

Fogmosás – miért olyan lényeges?

A helyes szájhigiénia egyik legfontosabb eleme az alapos és rendszeres fogmosás. Nem tűnik túl vonzónak, mert e mögött nincsenek „fehérítő csíkok”, „titkos terápiák” vagy „filmcsillagoknak szóló exkluzív kezelések”. Miközben egyértelműen ez jelenti az alapot a ragyogó és elsősorban egészséges fogakhoz. Miért kell különös figyelmet fordítanunk rá és mire kell emlékeznünk? Mivel fenyeget ennek elhanyagolása? (x)