Testi problémák

#Testi problémák

1087 db cikk a témában

#bikini
2011.06.06.

Készülj fel a bikiniszezonra!

Itt a nyár és a strandok, a tengerpartok, a tavak, a folyók ideje. Felszedtél egy kicsit a hosszú tél alatt? Adunk néhány jó tanácsot, hogy hogyan hozd magad rendbe a bikiniszezonra.

#farmer
2011.06.04.

5 ok, hogy kidobd a szűk farmereid

Aliz egy átlagos tini. Mindösszesen annyiban különbözik a többiektől, hogy kicsit elhízott. Így, 16 évesen pedig már teljesen kiábrándult. Ugyanis vékonynak kinézni úgy, hogy közben kissé több kilóval rendelkezik, szinte lehetetlen.

#plasztika
2011.05.16.

Tizenévesek kés alatt

Egyre több tinédzser fekszik plasztikai sebész kése alá, a beavatkozásokat azonban csak alapos indokkal szabad elvégezni. Dr. Kathó Jenő, az Oxygen Medical plasztikai sebésze az orvosok felelősségéről és a beavatkozások hatásairól beszélt.

#higiénia
2011.05.16.

A fiúk higiéniai nevelése a serdülőkorig

Orvosként gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a fiúgyermekek nem ismerik saját testüket, nincsenek tisztában a higiéniás szabályokkal, nem ismerik fel, hogy mi az a testük változása során, ami természetes, mi az, ami rendellenes, és szükséges-e vele orvoshoz fordulni.

#legging
2011.05.05.

Miért kövérít a leggings?

Lehet, hogy elfelejtettél szőrteleníteni, de az is lehet, hogy csak „kövér-vagyok” napod van: a leggings minden ilyen árulkodó jelet elrejt. Ám a leggingsben bízó nők seregének hatalmas sokkot tartogatunk – érdemes lehámozni a nyárra!

#marihuána
2011.04.16.

Megéri? A marihuána hererákot okozhat!

A hererák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a fiatal férfiak körében, csak Nagy-Britanniában évente 2000 új esetet regisztrálnak. A megbetegedések aránya Európában és Észak-Amerikában jelentősen nagyobb, mint a világ többi részén, és folyamatos növekedést mutat.

#napfény
2011.04.14.

Veszélyesek-e a fényvédő termékek?

Nemrégiben felröppentek bizonyos hírek a fényvédő termékek biztonságáról. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

#vagina
2011.04.05.

15 lépéses útmutató a vaginádhoz

Sok lány nincs azzal tisztában, hogy mi számít normálisnak és mi nem. Ez rengeteg aggódást és idegeskedést szül. Nem tudják, mi is zajlik bennük pontosan. És hajlamosak mindig a legrosszabbat feltételezni.

#terhes
2011.03.30.

Meglepő tények a terhességről 2.

Amikor először mész az orvoshoz, valószínűleg meg fogsz rémülni, hisz egy csomó papírt ad majd neked, mely trimeszterekre lebontva tartalmaz információkat és teszteket. Mindezen információk mellett is azonban a terhesség könnyen válhat egy „túl hamar lettem felnőtt”-szindrómává. Ezt megelőzve próbálunk most segíteni kétrészes cikkünkben.

#terhes
2011.03.29.

Meglepő tények a terhességről 1.

A terhesség egy olyan témakör, melyről szakkönyvek ezrei állnak rendelkezésünkre. A könyvesboltokban és a könyvtárakban nemcsak saját polccal rendelkeznek, hanem sok helyen a gyorsan elérhető könyvek között is helyet kapnak.

#menstruáció
2011.03.23.

Minden, amit a menstruációról tudnod kell 1.

Mi történik menstruációkor a női szervezetben? Talán már akartál beszélni róla anyukáddal vagy apukáddal, de minden alkalommal, amikor kimondtad, hogy "menstruáció," akkor dadogni, hebegni kezdtél.

#esemény utáni tabletta
2011.03.05.

Mennyire hatékony az esemény utáni tabletta?

A sürgősségi fogamzásgátlót - esemény utáni tablettát - a szexuális együttlétet követő 72 órán belül kell alkalmazni. A tabletták hatékonysága 84 százalékos.

#hormon
2011.03.03.

A tinik és a hormonok

Sokszor a tinikben túltengő hormonokat hibáztatjuk a felelőtlenségükért, de ez csak egy kifogás.