marihuána
#Testi problémák

Megéri? A marihuána hererákot okozhat!

2011.04.16.
1 perces olvasási idő

A hererák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a fiatal férfiak körében, csak Nagy-Britanniában évente 2000 új esetet regisztrálnak. A megbetegedések aránya Európában és Észak-Amerikában jelentősen nagyobb, mint a világ többi részén, és folyamatos növekedést mutat.

A rendszeres vagy hosszú távú marihuána használat duplájára növeli a hererák kockázatát, ráadásul annak egy igen agresszív fajtájával áll összefüggésben - számolt be a BBC egy új kutatás eredményeiről.

A hererák kialakulásának kockázatát növeli, ha a herék korábban sérültek, ha a családban már előfordult ilyen jellegű megbetegedés, illetve ha a herék kisgyermekkorban nem szálltak le időben.

A most említett kutatás volt az első, amely a marihuána és a hererák közötti összefüggést vizsgálta. 369 fő, 18 és 44 év közötti hererákos férfi marihuána használati szokásait vizsgálták. A korábban említett kockázati tényezők figyelembe vétele mellett kiderült, hogy a marihuána használata 70 százalékos extra kockázati tényezőt jelent. Azoknál, akik rendszeresen vagy kora tinikoruktól használják a drogot, kétszer nagyobb a megbetegedés kockázata, mint azoknál, akik sosem szívták.

Kamaszkor és hererák

A kamaszoknál a szervezet különben is sokkal érzékenyebb a környezeti hatásokra, így a marihuánában található vegyi anyagokra is. A hererák nagyon gyorsan növő, agresszív fajtája a nonseminoma, leginkább a 18 év körüli marihuána használókat érinti.

Drogok és a here

A drogok használata káros az egészségedre. A szteroidok amellett, hogy fokozzák az erőszakos és agresszív viselkedést, ha akkor kezded el szedni, mikor még növésben vagy, fennáll az esélye, hogy alacsony maradsz, mivel a csöves csontokban visszafordíthatatlan károsodást okoznak.

Noha növelik a szexuális vágyat, jelentősen csökken a spermaszám, a herék mérete, míg ezzel egyidejűleg impotenciával és mellnövekedéssel is kell számolni.

Hasonlóan „vonzó” mellékhatás az aknék fokozott jelenléte és a túlzott szőrnövekedés. A szteroidok használata nem csak ezért veszélyes, hanem azért is, mert korai szívinfarktust és stroke-ot, valamint súlyos májkárosodást és meddőséget okozhat.

Tehát, ha komolyan gondolkodol a szteroidok használatát, vedd fontolóra, hogy ugyan Herkulesként fogsz kinézni, ám ennek a heréid látják kárát!