Testi problémák, szív

#Testi problémák #szív

17 db cikk a témában

Mi az a lenmagolaj?
#lenmag
2023.12.13.

Mi az a lenmagolaj?

A lenmagolaj őrölt és préselt lenmagból készül, amelyet hagyományosan hashajtóként és sebgyógyításra használnak. A lenmagolaj azonban számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek jótékony hatásúak lehetnek. Miért lehet hasznos?

Hőség! Mit együnk, mit igyunk ilyenkor?
#kánikula
2023.06.30.

Hőség! Mit együnk, mit igyunk ilyenkor?

Bárkinek okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet a kánikula, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Hogy mit lehet tenni a hőség okozta rosszullétek ellen, cikkünkből kiderül.

A helyes légzés a hosszú élet titka
#légzés
2023.06.26.

A helyes légzés a hosszú élet titka

A légzést minden ember a természetes élet velejárójának tartja, de elgondolkodtál már azon, hogy vajon helyesen veszed-e a levegőt? Amikor idegeskedsz, hogyan veszed a levegőt? Aprókat szippantasz, mert nem tudod kontrollálni az érzelmeidet. Miközben megakadályozod, hogy elegendő oxigén jusson a szívedhez és az agyadhoz. Ez a legrosszabb, amit tehetsz, mivel pont az oxigén tudná elősegíteni a problémák mihamarabbi megoldását.

Te mennyit tudsz a véredről?
#vér
2023.02.13.

Te mennyit tudsz a véredről?

A vér a testben alapvető szerepet játszik, hiszen a keringési rendszer fontos összetevője, amelyen keresztül a szervezetünket tápláló anyagok eljuthatnak egyik szervünktől a másikig. A vér alapvető feladata tehát, hogy a szervezeten belül keringve oxigént, vizet és más tápanyagokat, valamint hormonokat szállítson azok felhasználási helyére.

#gyorsétterem
2019.01.23.

Ez történik a testeddel, amikor öt napon keresztül gyorskaját eszel

Mindnyájunknak volt már nagy eszem-iszom hétvégéje, vagy elmentünk úgy nyaralni, hogy eldobtuk a jól bevált étkezési szokásunkat. Nem nagy ügy, gondoljuk ilyenkor. Az igazság viszont az - mint ahogy a Virginia Tech tanulmánya is rámutatott -, hogy csupán öt napnyi felelőtlen étkezés is képes megváltoztatni az izmok tápanyag feldolgozásának módját.

#testmozgás
2015.12.19.

A kardio edzés előnyei

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet - ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja.

#alvászavar
2015.08.08.

Top 10 áloműző

Ne foszd meg magad egy kiadós esti alvástól! Használd a módszereinket, hogy megkapd a nyugalmat, amire szükséged van!

#testmagasság
2015.05.18.

Növekedési rendellenességek: mi az, ami még normális?

Úgy érzed, hogy te vagy a legkisebb ember az osztályodban? Az alacsonyabb fiúk és lányok gyakran alacsonyabb rangúnak érzik magukat – ugyanúgy, mint azok a fiúk, akik korábban érnek és előbb kezdenek el borotválkozni, vagy mint azok a lányok, akik előbb kezdenek el menstruálni.

#test
2015.04.06.

Ismered a tested?

A kutatások szerint sajnos sok ember nem tudja, hogy hol van a szíve, a tüdeje, a veséi. Te hogy állsz tested felépítésének ismeretével?

#sport
2014.04.24.

Sportorvosi vizsgálat: Mire számíthatsz?

Versenyezni — néhány sportág kivételével — kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése.

#fogmosás
2014.01.07.

Napi két fogmosás - Hitted volna, hogy...

Eddig is közismert volt, hogy a fogmosás elengedhetetlen tartozéka mindennapjainknak és alapfeltétele fogaink egészségének, brit kutatók egyik tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta kétszer megmossák fogsorukat, azok esetében jelentősen kisebb eséllyel következik be szívinfarktus.

#marihuána
2011.04.16.

Megéri? A marihuána hererákot okozhat!

A hererák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a fiatal férfiak körében, csak Nagy-Britanniában évente 2000 új esetet regisztrálnak. A megbetegedések aránya Európában és Észak-Amerikában jelentősen nagyobb, mint a világ többi részén, és folyamatos növekedést mutat.

#stressz
2010.10.07.

Sétával enyhítheted az iskolai feszültséget

Az iskolába sétálás segíthet csökkenteni a napi stresszt, egy új kutatás eredményei szerint. A kutatásban a gyalogos diákoknak jobb szívműködése és vérnyomása volt a tesztek során.

#zsírréteg
2010.08.19.

A zsírréteg fontossága - a legújabb kutatások szerint

Az orvostudomány - miután évtizedekig keresztes hadjáratot folytatott a zsírréteggel szemben - most felfedezte, hogy tulajdonképpen több előnyt mint hátrányt jelentenek. Számos aktuális kutatás arról számol be, hogy tudományosan bizonyítottnak vehető, hogy a testzsír növeli az életkedvet és a mentális frissességet, azaz boldoggá tesz.