legging
#Testi problémák

Miért kövérít a leggings?

2011.05.05.
1 perces olvasási idő

Lehet, hogy elfelejtettél szőrteleníteni, de az is lehet, hogy csak „kövér-vagyok” napod van: a leggings minden ilyen árulkodó jelet elrejt. Ám a leggingsben bízó nők seregének hatalmas sokkot tartogatunk – érdemes lehámozni a nyárra!

Kutatók figyelmeztetnek arra, hogy a leggings „ellustítja” az izmokat, így petyhüdt hasat és lábakat okozhatnak. A felfedezés ezreket figyelmeztethet, akiknek a leggingse már a szekrényének fontos darabjává vált. Sammy Margo fizikoterapeuta így nyilatkozott: „A leggingseket jó érzés hordani és nagyon jól néznek ki, én is szinte a függőjük vagyok, ám megvan a rossz oldaluk.”

Szorítanak és megtartják a combizmot, a feneket, illetve a hasad alsó felén található izmokat – így pedig elvégzik az izmok helyett munkájukat. Eredményképpen az izmok pedig relaxálhatnak, kikapcsolhatnak, ám mikor először vetkőzünk le a nyár megjelentével, nem leszünk olyan karcsúak, formásak, mint amennyire kéne lennünk.leggings

Ápol és eltakar

A problémát súlyosbítja az, hogy a leggingset viselők csupasz lábai és dereka nem látszik, így el is felejtkeznek róla a viselők – és nem tesznek lépéseket a télen felszedett kilók eltüntetése érdekében.

Mrs. Margo azt állítja – „A leggings eltünteti testünk azon részeit, melyek hibásak, vagy nem szeretjük – mint például a narancsbőr vagy az úszógumi. Ám így nem figyelünk rájuk annyira, és sokkal kevésbé leszünk motiváltak, hogy ezen részeinket formálva mozogjunk.

Ráadásul neves hírességek is támogatják a leggingseket – beleértve Michelle Obamát, Gwyneth Paltrowt, Katy Perryt és Victoria Beckhamet, aki még saját márkáján keresztül is forgalmazza ezen viseleteket. Amióta a leggings 2006-ban ismét divatba jött jóval népszerűbb, mint valaha is volt. Szinte már minden létező stílusban és színben kaphatóak, beleértve a vizesnek látszó, farmer, állatmintás vagy neon leggingseket is.

Végezz gyakorlatokat!

Ám lehet, hogy a fenti tényeket belátva elkezdődhet a leggings-őrület csillagának leáldozása is. Jó hírünk, hogy izmainkat bármikor elkezdhetjük ismét erősíteni, pár egyszerű, mindennapos gyakorlat segítségével. Ilyen a bokanehezékekkel való sétálás, a hasizom megfeszítése majd elengedése, illetve ugyanezen gyakorlat alkalmazása a fenéken – a nap bármelyik pillanatában.

Mrs. Margo így írja le a gyakorlatot: „Feszítsd meg a hasadat, amennyire csak tudod, majd végy levegőt. Egy madzaggal tekerd körbe a hasadat ebben az állapotban, és hagyd ezt rajta egész nap. A madzagból látni fogod, hogy mikor nem feszítesz eléggé, így pedig állandó edzésben tarthatod izmaidat.

Mrs. Margo azt állítja, hogy körülbelül 6 hét alatt az láb- és hasizmok láthatóan jobb formában lesznek. Azt is hozzátette, hogy ha jól szeretnénk kinézni nyáron, akkor érdemes azonnal elfeledni a leggingseket. A napos időjárás lehetőleg segíteni fog abban, hogy eldugjuk őket és lengébb öltözetre váltsunk.

(Gy. A., dailymail.co.uk)