Testi problémák, láb

#Testi problémák #láb

36 db cikk a témában

Mi az a lúdtalp?
#lúdtalp
2024.04.14.

Mi az a lúdtalp?

Gyakran találkozunk a kamaszoknál lúdtalppal. A gyermekek lábboltozata a járás során fejlődik és veszi fel a végleges alakját. Az ép lábboltozat íves, a lúdtalp pedig ennek a kóros eltérése.

Milyen magas leszek?
#magasság
2023.04.25.

Milyen magas leszek?

Mi segíti elő a növekedést és hogyan lehet megjósolni a végleges testmagasságot? Honnan tudhatjuk, hogy elértük-e a végleges magasságunkat?

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem
#hólyag
2022.09.14.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem

Előfordult már, hogy a vadonatúj cipőd kikezdte a lábad? Vagy gitározás közben bőrkeményedésessé vált a kezed? Esetleg táncolás közben tyúkszem keletkezett a lábadon?

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

#lábköröm
2021.05.13.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában? Ez bizony a benőtt köröm. Hogyan kezelhető?

#tél
2020.12.13.

Téli kéz- és lábápolás

Télen a kezünk sokkal jobban ki van téve az időjárás okozta viszontagságoknak, mint más évszakokban. A hideg szél és a fagy jócskán próbára teszi a kézfejünket. Ám a fűtött szoba sem tesz jót neki, ugyanis a szoba levegője szárazzá válik, így bőrünk intenzívebb vízleadásra kényszerül. Azonban nemcsak a vízleadás okoz problémát, hanem a zsírutánpótlás is, amely ebben az időszakban jellemzően lelassul.

#cipő
2020.03.22.

A legkárosabb cipők

Magas sarkú, félcipő, strandpapucs: a legdivatosabb lábbelik veszélyesek is lehetnek az egészségedre!

#testápolás
2019.06.23.

Száraz, repedezett sarkak: mi tehetsz ellene?

Nem túl szép látvány, amikor egy csini lány tuti szerkóban ápolatlan lábat villant. A lábápolást sokan csak nyári szeszélynek tartják, pedig az év többi részében is kellő figyelmet kell rá fordítani.

#repedt sarok
2019.05.31.

Mitől lehet repedezett a sarkad?

Mintha a fáradt lábunk nem fájna eléggé, néhány embernek meg kell küzdenie a repedt sarkakkal is. Ismerd meg a repedt sarok tüneteit, kockázatát és diagnózisát.

#nyár
2018.07.04.

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új cuki kis szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniba volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

#szőrtelenítés
2016.08.11.

Borotválás egyszerűen, 4 lépésben

Tévhit, hogy borotválással a szőrszálak erősebbé válnak! Arról van mindössze szó, hogy borotválásnál vágással eltávolítod a szőrszál elkeskenyedő finom végét, így éppen középtájon metszed ketté őket, ezáltal a tövüknél erősebbnek, vastagabbnak tűnnek.

#lábizzadás
2016.07.19.

Miért izzad a lábad?

A talpaid minden egyes négyzetcentiméterén 600 izzadságmirigy található, ez talpanként 250 000 (több mint a tested bármely részén), és naponta körülbelül 500 ml izzadságot termelnek. Tudnod kell, hogy a tested azért izzad, hogy szabályozza a testhőmérsékleted. A láb túlzott mértékű izzadását orvosi nyelven hyperhidrosisnak nevezzük.

#visszér
2016.04.04.

Visszeres láb 16 évesen? - A szakértő válaszol

12 éves koromban kezdtek megjelenni a visszerek a lábaimon. De akkor még nem fájt a lábam, semmi komolyabb bajom nem volt... - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.