nyár
#Testi problémák

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

2018.07.04.
2 perces olvasási idő

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új cuki kis szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniba volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

Most végre megérkezett a nyár, itt az ideje, hogy elővedd a lábujjaidat és kínos érzések nélkül viseld a szandált. Itt van pár tipp, hogyan tedd a lábadat szandál-képessé.

1.Radírozd a lábfejed fürdés vagy zuhanyzás közben

A radírozás, hámlasztás egy szuper egyszerű dolog, amit otthon is megcsinálhatsz. Ez segít eltávolítani az elhalt és száraz bőrdarabokat a lábfejedről. Keress egy jó bőrradírt a drogériában vagy készíts otthon 1:1 arányban kombinálva olívaolajból és kristálycukorból. Óvatosan masszírozd a terméket a lábfejedre, sarkadra és bokádra. Ezután öblítsd le meleg vízzel és tisztán látni fogod az eredményt!

2.Hidratáld gyakran egész nap

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy visszahozd a lábat szandálformába az, hogy hidratálod. A tél alatt is hidratálni kéne és ezt sok mindenki elfelejti, de ezzel nincs semmi baj. Itt az ideje, hogy ezen változtass annak érdekében, hogy a lábfejeid simák és puhák legyenek tavasszal és nyáron is. Szakértők azt ajánlják, használjunk maszkot, hogy lábunk újra tudjon éledni. Próbálj egy keveréket összeállítani mézből, tejfölből és citromléből.

3.Felejtsd el a lábkörmöd festését

Ha régóta ki van festve a lábkörmöd és még nem mostad le, azonnal mosd le. Hagyd a lábkörmöd tisztán 1-2 napig, hogy levegőhöz jussanak. Természetesen mielőtt szandálba raknád lábaidat, el fogsz menni pedikűrre, de adj egy kis szünetet, és ez segíteni fog, hogy a legjobban nézzenek ki.

4.Csinálj mélytisztítást a lábfejeden

Soha nem hallottál még a lábfejeden történő mélytisztításról? Akkor ez a nap lesz az, ami mindent megváltoztat. Ez a kezelés megöli a bacilusokat és baktériumokat. Tölts tele egy nagy tálat vagy egy lábmasszírozó kádat meleg vízzel és adj hozzá pár csepp teafa olajat. Áztasd a lábad pár percig, majd mosd meg szappannal meg vízzel és szárítsd meg.

5.Szentelj egy kis figyelmet a felhámodnak

Itt az idő, hogy gondját viseld a felhámodnak, így a lábkörmöd is nyugodtan csilloghat. Óvatosan nyomd vissza a felhámot a lábkörmödön és vágd el több részletben. Ne vágd le teljesen a felhámod, mert fertőzést okozhat. Plusz, ha vérezni kezd, az határozottan visszataszító egy szandálban.

6.Pedikűűűr

Itt az idő a mókára. Hogyha már tiszták a körmeid, puhák és simák a lábaid, akkor kifestheted a lábkörmödet valami csodás színre és már mehetsz is a szandálodban. Vigyél fel pár réteget a színből, majd egy átlátszó lakkal fesd le.

7.Tartsd fenn a lábfejed karbantartását

Sajnos nem elég egyszer végigcsinálni a lépéseket, meg kell ismételned újra és újra a szandálszezon alatt. Ha a lépéseket betartod, neked lesz a legszebb lábfejed a városban.

(KamaszPanasz)