#Testi problémák #köröm

32 db cikk a témában

#köröm
2022.03.13.

Miről árulkodnak a körmeid?

A köröm keratinból, egyfajta elszarusodott fehérjéből áll, hetente 1 mm-t nő. Helyes körömápolással a külső sérülések többnyire megakadályozhatók, a köröm megbetegedései és elváltozásai ugyanakkor szervi okokra vezethetők vissza. Különösen a H-vitamin hiánya befolyásolja a körmök egészségét.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról
#körömrágás
2021.12.29.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról

Tapasztaltátok már, hogy nem csak a kisgyermekek rágják a körmüket, hanem nagyon sok gimnazista, egyetemista, a felnőttekről nem is beszélve? Ehhez az árulkodó szokáshoz hasonló a fej vakarása, a hajtincs csavargatása, az asztalon való ideges kopácsolás. Manapság, a szorongással teli életünkben, mely keveseket kímél, a körömrágás dobogós helyen áll az idegesítő szokások sorában.

#körömrágás
2021.10.05.

Szokj le a körömrágásról!

Lehet, hogy még nem mondták neked (elegen), de az ápolatlan kéz elég visszataszító látványt nyújt. Ebbe pedig beletartozik az is, amikor valaki tövig lerágja a körmeit. Próbálsz leszokni a körömrágásról, de nem megy? Segítünk!

#hólyag
2021.08.03.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem

Előfordult már, hogy a vadonatúj cipőd kikezdte a lábad? Vagy gitározás közben bőrkeményedésessé vált a kezed? Esetleg táncolás közben tyúkszem keletkezett a lábadon?

#szemölcs
2021.06.20.

Kínos bőrgyógyászati kérdések

Biztosan neked is vannak olyan kérdéseid a testeddel kapcsolatban, amelyeket nem mersz feltenni senkinek. Pedig az orvosok éppen ezért vannak, ne félj tőlük kérdezni, hiszen csak segíteni akarnak. A KamaszPanasz összegyűjtötte a leggyakoribb bőrgyógyászati kérdéseket.

#lábköröm
2021.05.13.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában?

#tél
2020.12.13.

Téli kéz- és lábápolás

Télen a kezünk sokkal jobban ki van téve az időjárás okozta viszontagságoknak, mint más évszakokban. A hideg szél és a fagy jócskán próbára teszi a kézfejünket. Ám a fűtött szoba sem tesz jót neki, ugyanis a szoba levegője szárazzá válik, így bőrünk intenzívebb vízleadásra kényszerül. Azonban nemcsak a vízleadás okoz problémát, hanem a zsírutánpótlás is, amely ebben az időszakban jellemzően lelassul.

15 dolog, amit nem tudtál a körmödről
#köröm
2019.12.13.

15 dolog, amit nem tudtál a körmödről

Azt leszámítva, hogy időnként ellátogatunk a manikűröshöz, és néha letörik a körmünk, nem sokat gondolunk a körmeinkre. Pedig akár hiszed, akár nem, a körmeid sok mindent elárulnak rólad. Összeszedtünk 15 dolgot, amit valószínűleg nem tudtál a körmeidről.

#nyár
2018.07.04.

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új cuki kis szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniba volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

#műköröm
2016.06.01.

Veszélyes lehet a műköröm?

A műkörmök általában biztonságosak, és nem ártanak a természetes körmeidnek. A komoly problémát az okozhatja, hogyha a műkörmödtől valamilyen fertőzést kapsz el.

#haj
2016.01.14.

7 körömápolási tipp télre a csodás körmökért

Legyenek tökéletesen szépek a körmeid télen is a bombabiztos körömápolási tanácsaink a segítségével! A kinti hideg és benti száraz, meleg levegő a körmeinket gyengévé és szárazzá teszi - feltéve, hogy nem törődünk vele megfelelő módon. Rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, hogy leküzdjük a leghidegebb évszak káros hatásait.

#körömrágás
2015.12.15.

Van veszélye a körömrágásnak?

Téged is aggaszt a folytonos körömrágás, amiről eredmény nélkül próbálsz leszokni? Bár egészségtelen tevékenység, és esztétikailag sem túl előnyös, a körömrágás mégsem okoz semmilyen hosszútávú körömproblémát.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.

#haj
2015.09.22.

7 tipp, hogyan szokj le a körömrágásról

Megpróbáltál leszokni a körömrágásról, de nem sikerült? Esetleg nem volt hatásos a módszer? Rengeteg előnye van annak, ha felhagysz ezzel a szokással. A kezeid sokkal szebbek lesznek, és te is jobban érzed majd magad, ha megtanulod, hogyan állj le a körömrágással.

#köröm
2015.08.06.

Körömrágás: 8 egyszerű lépés, hogy leszokj róla?

A fiatal felnőttek több mint fele rágja a körmét. Ám a körömrágás nem szép szokás, és tönkreteszi a körmeidet. Ráadásul rengeteg fertőzést elkaphatsz általa. Gondolj csak bele, hogy a buszon hányan fogták meg előtted a kapaszkodót, és mi történik, ha az utazás után a szádhoz veszed a körmödet!