Testi problémák, köröm

#Testi problémák #köröm

27 db cikk a témában

Házi praktikák körömgomba ellen
#szemölcs
2023.08.12.

Házi praktikák körömgomba ellen

A körömgomba sok gondot okozhat, főleg a nyári hónapokban, hiszen a látvány és az érzés sem túl kellemes. Létezik néhány otthoni fortély, amivel elősegítheted a gyógyulást. Azonban nem érdemes a végsőkig halogatni az orvosi vizsgálatot sem: ha nem javul a helyzet, időben fordulj szakemberhez!

20 dolog, amit nem tudtál a körmödről
#köröm
2023.08.06.

20 dolog, amit nem tudtál a körmödről

Azt leszámítva, hogy időnként ellátogatunk a manikűröshöz, és néha letörik a körmünk, nem sokat gondolunk a körmeinkre. Pedig akár hiszed, akár nem, a körmeid sok mindent elárulnak rólad. Összeszedtünk 20 dolgot, amit valószínűleg nem tudtál a körmeidről.

Miről árulkodnak a körmeid?
#köröm
2023.06.04.

Miről árulkodnak a körmeid?

A köröm keratinból, egyfajta elszarusodott fehérjéből áll, hetente 1 mm-t nő. Helyes körömápolással a külső sérülések többnyire megakadályozhatók, a köröm megbetegedései és elváltozásai ugyanakkor szervi okokra vezethetők vissza. Különösen a H-vitamin hiánya befolyásolja a körmök egészségét.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról
#körömrágás
2023.02.08.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról

Tapasztaltátok már, hogy nem csak a kisgyermekek rágják a körmüket, hanem nagyon sok gimnazista, egyetemista, a felnőttekről nem is beszélve? Ehhez az árulkodó szokáshoz hasonló a fej vakarása, a hajtincs csavargatása, az asztalon való ideges kopácsolás. Manapság, a szorongással teli életünkben, mely keveseket kímél, a körömrágás dobogós helyen áll az idegesítő szokások sorában.

#lábköröm
2021.05.13.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában? Ez bizony a benőtt köröm. Hogyan kezelhető?

#tél
2020.12.13.

Téli kéz- és lábápolás

Télen a kezünk sokkal jobban ki van téve az időjárás okozta viszontagságoknak, mint más évszakokban. A hideg szél és a fagy jócskán próbára teszi a kézfejünket. Ám a fűtött szoba sem tesz jót neki, ugyanis a szoba levegője szárazzá válik, így bőrünk intenzívebb vízleadásra kényszerül. Azonban nemcsak a vízleadás okoz problémát, hanem a zsírutánpótlás is, amely ebben az időszakban jellemzően lelassul.

#nyár
2018.07.04.

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új cuki kis szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniba volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

#műköröm
2016.06.01.

Veszélyes lehet a műköröm?

A műkörmök általában biztonságosak, és nem ártanak a természetes körmeidnek. A komoly problémát az okozhatja, hogyha a műkörmödtől valamilyen fertőzést kapsz el.

#haj
2016.01.14.

7 körömápolási tipp télre a csodás körmökért

Legyenek tökéletesen szépek a körmeid télen is a bombabiztos körömápolási tanácsaink a segítségével! A kinti hideg és benti száraz, meleg levegő a körmeinket gyengévé és szárazzá teszi - feltéve, hogy nem törődünk vele megfelelő módon. Rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, hogy leküzdjük a leghidegebb évszak káros hatásait.

#körömrágás
2015.12.15.

Van veszélye a körömrágásnak?

Téged is aggaszt a folytonos körömrágás, amiről eredmény nélkül próbálsz leszokni? Bár egészségtelen tevékenység, és esztétikailag sem túl előnyös, a körömrágás mégsem okoz semmilyen hosszútávú körömproblémát.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.

#köröm
2015.08.06.

Körömrágás: 8 egyszerű lépés, hogy leszokj róla?

A fiatal felnőttek több mint fele rágja a körmét. Ám a körömrágás nem szép szokás, és tönkreteszi a körmeidet. Ráadásul rengeteg fertőzést elkaphatsz általa. Gondolj csak bele, hogy a buszon hányan fogták meg előtted a kapaszkodót, és mi történik, ha az utazás után a szádhoz veszed a körmödet!

#töredezett köröm
2015.06.05.

Mitől lesz töredezett a körmöm?

A töredezett körmök tipikus eredményei a túl sok vízzel való kapcsolatnak - gondolj csak az órákig tartó fürdőzésre, a mosogatásra. A körömlakklemosó is szárítja a körmöket, emellett töredezettek is lehetnek tőle. De fontos tudni, hogy a töredezett körmök nem vitamin- vagy ásványi anyag hiányának jelei.

#köröm
2015.03.14.

A benőtt köröm kezelése

A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhető?

#köröm
2014.10.07.

Néhány tény a körömről és ápolásáról

A körömápolás nagyon fontos, nemcsak azért, hogy a külsőd divatos legyen, de már azért is, hogy ápoltnak tűnj. Az ápolatlan kezek/körmök éppúgy lehetnek visszataszítóak, mint a zsíros/korpás haj, épp ezért fontos, hogy törődj vele.