Főoldal / TEST / 7 körömápolási tipp télre a csodás körmökért
  2016-01-14

7 körömápolási tipp télre a csodás körmökért

Legyenek tökéletesen szépek a körmeid télen is a bombabiztos körömápolási tanácsaink a segítségével! A kinti hideg és benti száraz, meleg levegő a körmeinket gyengévé és szárazzá teszi - feltéve, hogy nem törődünk vele megfelelő módon. Rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, hogy leküzdjük a leghidegebb évszak káros hatásait.

- hirdetések -

Viselj kesztyűt!

Az egyik legjobb tanács télre, hogy ne hagyd fedetlenül a kezeidet! Sokkal szebbek és könnyebben ápolhatóak lesznek a kezeid, ha a hideg levegőtől védetten tartod őket. További eredményeket érhetsz el, ha éjszakára kézápoló krémmel bekened a kezed és felveszel egy pár pamutkesztyűt. Reggel, amikor felébredsz, észre fogod venni, hogy a kezeid sokkal puhábbak és simábbak lettek. Ne feledkezz meg a kesztyűről akkor sem, amikor tisztítószereket használsz, mosogatsz!

Tartsd kéznél a testápolót!

Talán nem a körömápolás jut eszedbe először a testápolókról, de a kettőnek nagyon is van köze egymáshoz. A testápoló segíti megőrizni a kezek és a körmök nedvességtartalmát, ezáltal kevésbé fog töredezni a körmöd, de ezentúl nem szakad be a körömágyad melletti bőr sem. Minden alkalommal, miután kezet mosol, tegyél valamit a kezeid és a körmeid hidratálása érdekében.

Szabadulj meg az illatosított testápolóktól!

Akármennyire is kellemes illatosított testápolót használni, a legtöbb ilyen krémhez felhasznált adalékanyagok száríthatják a bőrt. Próbálj ki inkább olyan kenőcsöket, amik nem tartalmaznak hozzáadott illatanyagokat. Ezek rendkívül hatásosak a bőr hidratáltságának megőrzésében. Bár természetesen alkalomadtán szabad illatosított testápolót is használnod, azért próbálj meg általában az illatmentes krémek mellett maradni.

Bánj csínján a körömlakklemosóval!

A körömlakklemosó túlzott használata - főleg télen - különösen könnyen kiszáríthatja a körmöket. Még ha oda is vagy a manikűröztetésért, próbáld meg a körömlakklemosó használatát heti egy alkalomra csökkenteni. Továbbá használj inkább acetonmentes változatot. Az acetonos körömlakklemosók meglehetősen kíméletlenek a körömmel, a hámmal és a bőrrel, és megfosztják a körmöket a természetes nedvességtartalmuktól. 

Olvasd el a címkét!

Amikor hidratálót vásárolsz, keresd az összetevők között a karbamidot, a foszfolipideket és a tejsavat. Ezek az összetevők mind segítenek megtartani a körmök nedvességtartalmát, és megelőzni a különböző károsodásokat. Finoman dörzsöld a krémet a kezeidre és a körmeidre! Akkor is alkalmazd a hidratálót, amikor ki van festve a körmöd.

Legyél gyengéd!

Már biztosan ezerszer hallottad ezt a körömápolási tanácsot, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bánj gyengéden a körmeiddel. Szokj le a körömrágásról, a körömágy szedegetéséről és arról, hogy szerszámként használod a körmeidet, különben csak további károk érik őket, ha az időjárás okozta megpróbáltatások nem lennének elegek.

Egyél rendesen!

Nem csak a kencékkel, hanem az étkezési szokásaiddal is javíthatod a körmeid egészségi állapotát. Ha a kiegyensúlyozott étrended, akkor B-vitaminban és fehérjében gazdag ételeket is tartalmaz. Fogyassz rendszeresen spenótot, halat, banánt, valamint sovány baromfihúst. Így extra adag biotinhoz juthatsz, ami hozzásegít az egészséges bőrhöz, hajhoz, körömhöz és anyagcseréhez.

(B.Zs.)