testápolás
#Testi problémák

A kéz és láb ápolása

2009.11.13.
1 perces olvasási idő

Ha megkérdezik Tőled, mi az, amit először megnézel egy férfin a szeme után, Te mit mondasz? Legtöbben a kezét említjük. Erről a fiúk is hasonlóan gondolkodnak. Koszos körmökkel, ápolatlan kézzel Neked sincs esélyed.

Előljáróban: ha körömrágós vagy, azonnal szokj le róla! Hidd el, felszabadító érzés, ha nem kell rejtegetned a kezed. Amikor beköszönt a hideg, a szeles időben hamar kiszáradhat, repedezetté válhat a kezed bőre. Ha nem ápolod, akkor akár sebes is lehet. Mindig tarts magadnál kézápoló krémet, amit bármikor használhatsz.

Manikűrösöknél gyakori technika a paraffinos kézápolás. A kezelés a kéz bőrének radírozását, fertőtlenítését és vitaminos krémmel való ápolását foglalja magába. Ezután folyékony paraffinba mártják a kezed, majd egy puha kesztyűt húznak rá. A folyamat egy kellemes kézmasszázzsal zárul.

Kéz és láb ápolása

Rengeteg dologgal díszítheted, szépítheted a körmöd. Körömlakkok, díszítő matricák, kövek, sőt köröm piercing is csábossá teheti kacsóidat. Ha egyedül nem megy, kérd meg egyik barátnőd, hogy segítsen a szépítésben, vagy menj el manikűröshöz, aki mindenben segít.

A másik kényes terület, amire sajnos a férfiak is érzékenyek, az a láb. Mindenki elborzad, amikor egy csinos lány divatos cuccban, de ápolatlan, repedezett sarokkal megy az utcán. A lábápolást sokan csak nyári szeszélynek tartják, pedig télen is kellő figyelmet kell rá fordítani. Fürdés után a lábfejedet is bekenheted speciális lábápoló krémmel, így gondoskodsz annak hidratálásáról. Ha kevés borsmenta olajat teszel a krémhez, az nemcsak frissít, de enyhíti is a lábfájást.

Ha érzed, hogy a sarkad szárazabb, használhatsz bőrradírozó hatású lábkrémet, ha komolyabb a gond, akkor habkövet vagy sarokreszelőt. A pedikűrösök nagy tudói a tyúkszemek és a makacsabb bőrkeményedések eltávolításának. Ők is értenek a talpmasszázshoz, de vannak külön erre a területre specializálódott talpmasszőrök. Igazi felüdülés, és nemcsak a lábikódnak, de a lelkednek is jót teszel. Ne hanyagold el őket sem, hiszen egész életedben Téged cipelnek.

(KamaszPanasz)