Testi problémák, kéz

#Testi problémák #kéz

25 db cikk a témában

Milyen testápolót használj télen?
#tél
2024.01.11.

Milyen testápolót használj télen?

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy a bőre a szokásosnál szárazabb. Vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkezhetnek a kézfejen, az arcon és a nyak területén. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő bőrápoló kozmetikumok kiválasztása.

20 dolog, amit nem tudtál a körmödről
#köröm
2023.08.06.

20 dolog, amit nem tudtál a körmödről

Azt leszámítva, hogy időnként ellátogatunk a manikűröshöz, és néha letörik a körmünk, nem sokat gondolunk a körmeinkre. Pedig akár hiszed, akár nem, a körmeid sok mindent elárulnak rólad. Összeszedtünk 20 dolgot, amit valószínűleg nem tudtál a körmeidről.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról
#körömrágás
2023.02.08.

Elrágott aggodalmaink nyomában: a körömrágásról

Tapasztaltátok már, hogy nem csak a kisgyermekek rágják a körmüket, hanem nagyon sok gimnazista, egyetemista, a felnőttekről nem is beszélve? Ehhez az árulkodó szokáshoz hasonló a fej vakarása, a hajtincs csavargatása, az asztalon való ideges kopácsolás. Manapság, a szorongással teli életünkben, mely keveseket kímél, a körömrágás dobogós helyen áll az idegesítő szokások sorában.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem
#hólyag
2022.09.14.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem

Előfordult már, hogy a vadonatúj cipőd kikezdte a lábad? Vagy gitározás közben bőrkeményedésessé vált a kezed? Esetleg táncolás közben tyúkszem keletkezett a lábadon?

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás
#kézmosás
2021.12.11.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás

Mosd meg a kezed! - hallottad már párszor a szüleidtől, igaz? Lehet, hogy már szinte bosszantó, mégis ez a legjobb megoldás arra, hogy elkerüld a betegségeket. Különösen fontos ez most, hogy ismét közösségben vagy, s az ősz-tél előrehaladtával a vírusok, bacik is támadásba lendülnek.

#tampon
2021.10.01.

7 tipp az első tamponhasználathoz

A betétet könnyebb használni a tamponnál, de sok nő az utóbbi tisztaságát kedveli. Ha még sosem használtad korábban, akkor érdemes néhány dolgot megtudnod arról, hogy hogyan kell felhelyezni és eltávolítani. Azonban a legfontosabb dolog, amit tudnod kell róla, hogy ne félj, a tampon használata sosem fáj.

#balkezes
2021.09.11.

Balszerencsés, aki balkezes?

Mi lehet a közös Benjamin Franklinben, Albert Einsteinben és Bruce Willisben? A balkezesség, amely az emberiség 10 százalékát érinti. De vajon okosabbak, kreatívabbak a balkezesek, vagy éppen ellenkezőleg: több baleset és lelki sérülés éri őket?

#tél
2020.12.13.

Téli kéz- és lábápolás

Télen a kezünk sokkal jobban ki van téve az időjárás okozta viszontagságoknak, mint más évszakokban. A hideg szél és a fagy jócskán próbára teszi a kézfejünket. Ám a fűtött szoba sem tesz jót neki, ugyanis a szoba levegője szárazzá válik, így bőrünk intenzívebb vízleadásra kényszerül. Azonban nemcsak a vízleadás okoz problémát, hanem a zsírutánpótlás is, amely ebben az időszakban jellemzően lelassul.

#fej
2016.03.19.

6 ízületkímélő tipp

Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit mozoghatnak ezzel a problémával. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.

#körömrágás
2015.12.15.

Van veszélye a körömrágásnak?

Téged is aggaszt a folytonos körömrágás, amiről eredmény nélkül próbálsz leszokni? Bár egészségtelen tevékenység, és esztétikailag sem túl előnyös, a körömrágás mégsem okoz semmilyen hosszútávú körömproblémát.

#köröm
2015.10.13.

Mit mond a körmöd az egészségedről?

Tudtad, hogy a körmöd állapota utalhat az egészségi állapotodra? Egy kis fehér folt itt, egy kis rózsás árnyalatú folt ott, vagy valami hullámzó duzzanat amott, mind-mind valamilyen betegség jele lehet a szervezetedben.

#táska
2015.09.03.

Az egy vállon hordott táska veszélyei

Napjainkban nagyon népszerűek a hátizsákok a diákok körében, viszont általában csak az egyik vállukon hordják a táskájukat. Vajon mennyire ártanak ezzel maguknak?

#töredezett köröm
2015.06.05.

Mitől lesz töredezett a körmöm?

A töredezett körmök tipikus eredményei a túl sok vízzel való kapcsolatnak - gondolj csak az órákig tartó fürdőzésre, a mosogatásra. A körömlakklemosó is szárítja a körmöket, emellett töredezettek is lehetnek tőle. De fontos tudni, hogy a töredezett körmök nem vitamin- vagy ásványi anyag hiányának jelei.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre
#bőr
2015.01.07.

7 házi praktika száraz, viszkető bőrre

Számos házi készítmény van száraz és viszkető bőrre, így többé már nincs szükséged a boltok drága termékeire. Ha a te bőröd is száraz, ismered azt az érzést, amikor kényszert érzel arra, hogy megvakard a bőröd. Az alábbi tippek viszont azonnali megkönnyebbülést hoznak – próbáld ki őket te is!