Főoldal / TEST / Száraz, repedezett sarkak: mi tehetsz ellene?
  2019-06-23

Száraz, repedezett sarkak: mi tehetsz ellene?

Nem túl szép látvány, amikor egy csini lány tuti szerkóban ápolatlan lábat villant. A lábápolást sokan csak nyári szeszélynek tartják, pedig az év többi részében is kellő figyelmet kell rá fordítani.

Ha pedikűröshöz túl nyűgös elmenned, akkor házilag is elvégezhetsz néhány praktikus dolgot, amivel lábaid pihe-puhává, bársonyossá válnak.

- hirdetés -

Mi a teendő?

15-20 percig áztasd a lábadat langyos vízben. Ha érzed, hogy a sarkad szárazabb, használhatsz bőrradírozó hatású lábkrémet, ha komolyabb a gond, akkor habkövet vagy sarokreszelőt. Ezután a lábfejed, sarkad kend be  lábápoló krémmel, így gondoskodsz annak hidratálásáról. Ha kevés borsmentaolajat is teszel a krémhez, az nemcsak felfrissíti a fáradt végtagot, de enyhíti a lábfájást is.

Ha ez kevés, a pedikűrös segít

A pedikűrösök nagy tudói a tyúkszemek és a makacsabb bőrkeményedések eltávolításának. Ezek eltűntetését bízd rájuk! Ha nagyon hamar újra szárazzá válik a sarkad, érdemes mégis egy pedikűröshöz fordulnod, aki elvégez egy paraffinos lábápolást.

A kezelés a láb radírozását, fertőtlenítését és vitaminos krémmel való ápolását foglalja magában. Ezután folyékony paraffinba mártják a lábat, majd egy puha zoknit húznak rá. A folyamat  egy kellemes lábmasszázzsal zárul.

Akár pedikűrös, akár te végzed el ezeket a kellemes és szépítő műveleteket, igazi felüdülés lesz nemcsak a lábikódnak, de a lelkednek is! S ne feledd, a legjobb megelőzési mód a kényelmes, jól szellőző cipő viselésében rejlik!

(KamaszPanasz - N.N.)

Tovább a témában: Lányoknak, Bőr, Láb, Higiénia