Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

#leégés
2010.05.28.

Paradicsommal a leégés és a ráncok ellen

Tudósok úgy vélik, hogy azok az antioxidánsok, melyek a paradicsom piros színéért felelősek, megvédhetik a bőrünket a napégés ellen. Új kutatások szerint, ha sok paradicsomot eszünk, elkerülhetjük a napégést, ráadásul a ráncok kialakulását is lassíthatjuk vele.

#alvás
2010.05.26.

Alvás közben is megoldhatod a problémákat

Friss kutatásokból megtudhatjuk, ha a szervezetünk megkapja a számára elegendő alvást, sokkal jobban tud teljesíteni, és a problémákat is könnyedebben, tiszta fejjel tudjuk megoldani.

#allergia
2010.05.26.

Allergén növények a kertben és a lakásban

Az allergiás tünetek javulásáért sokat tehetünk, ha közvetlen környezetünkben csökkentjük az allergének mennyiségét. Ennek első lépése lehet, ha jól választjuk meg kerti- és szobanövényeinket.

#napozás
2010.05.24.

Napozz okosan

A naptól eltakarva élni lenne a logikus döntés. De ki akar remeteként élni? A kulcs megtalálni az egyensúlyt a biztonság és a nagyszerű nyári időtöltések között, mint például standröplabda és az úszás.

#napvédelem
2010.05.17.

Napozás - a leggyakoribb kérdések

Most már visszavonhatatlanul megjelentek az erősebb tavaszi napsugarak, amelyek sokakat napozásra csábítanak. A védelem azonban már ilyenkor is elengedhetetlen. A témában felmerülő kérdésekre dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa válaszol.

#haj
2010.05.14.

Haj-fájdalom - Az orvos válaszol

"Az mitől lehet hogy néha fájni szokott a hajam? Ritkán, mikor visszafele megsimogatom, akkor ezt tapasztalom. Lehet azért, mert elég száraz? Hogyan lehet rugalmasabbá és fényesebbé tenni? Ajánlana nekem egy hajolajat?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#vetkőzés
2010.05.04.

Félek, hogy le kell majd vennem a bugyit is - Jön az iskolaorvos

"Középiskolai orvosi vizsgálaton a lányoknak miért kell teljesen levetkőzni? Nekünk még most lesz az első ilyen vizsgálat, de több helyről hallottam már, hogy minimum bugyira kell vetkőzni, de van ahol a bugyit is le kell venni. Ez mindenhol így van?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#napozás
2010.05.01.

Napsütötte bőrszín-mellékhatások nélkül

A nyári szezon előtt a nők két dolognak mondanak búcsút szívesen: a plusz kilóknak és a hófehér bőrnek. A drasztikus fogyókúrákhoz hasonlóan azonban a gyorsan szerzett barnaság is többet árt, mint használ.

#fogamzásgátló tabletta
2010.04.30.

Okozhatnak-e elhízást a fogamzásgátló tabletták?

"Körülbelül egy éve szedek fogamzásgátló tablettát, és azt hiszem, emiatt szedtem fel ez alatt az idő alatt majdnem hét kilót. Mivel hetente legalább ötször aerobikozom, és nagyon egészséges étrend szerint eszem pontosan már három éve, el sem tudom képzelni, mi mástól gyarapodhatott volna a súlyom. Még csak húsz éves vagyok, szóval a koromnak nem tulajdonítható a hízás. Elképzelhető, hogy a tablettáktól van? Ha igen, mit tehetnék azon kívül, hogy abbahagyom a szedésüket?"

#túlsúly
2010.04.26.

A túlsúlynak csak hátrányai vannak

Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sőt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. Dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője az összefüggésekre és a megoldásokra világít rá.

#napágy
2010.04.26.

18 éves kor alatt tilos lesz a szolárium?

A bőrrák kialakulásának kockázatát a szolárium használata olyan mértékben fokozza, hogy amerikai szakorvosok azt javasolják, sújtsák különadóval ezt a szépészeti szolgáltatást, a fiatalok számára pedig - egy Európai Uniós állásfoglalást követve - tiltsák meg.

#sportolás
2010.04.20.

A női sportolók hármas szindrómája - Mi segíthet?

Anna az első iskolai évében csatlakozott az atlétikacsapathoz, és keményen dolgozott azért, hogy karcsú és erős sprinter válhasson belőle. Amikor az edzője azt tanácsolta neki, hogy egy kis súly leadásával sokat javíthatna a teljesítményén, azonnal elkezdte számolni a kalóriákat, és megnövelte az edzései időtartamát. Túlságosan elfoglalt volt a gyakorlással és a diétával ahhoz, hogy észrevegye menstruációja kimaradozását. Jobban foglalkoztatta a bokájában lévő repedés ami lelassította őt.